Лайм

Як приготувати квашені помідори у відрі: господині оцінили цей рецепт

Спробуйте новий для себе смак

Помідори на зиму можна закрити не лише з додаванням морквиння, також є інші, не менш смачні рецепти. Цього разу theLime розповість, як зробити квашені томати у відрі. Заготовка виходить неймовірно смачною і вона максимально проста у приготуванні. Детальніше про це – читайте далі.

Інгредієнти: 3 кг 200 г сливовидних помідорів, 2,5 л холодної питної води, півсклянки цукру і півсклянки солі, 2 листки хрону, гірчичний порошок.

Фото: Pixabay

Читайте також: Популярний рецепт консервації: як приготувати гостру варену аджику на зиму.

Приготування: помідори ретельно миємо та перекладаємо їх у відро, у якому вони будуть зберігатися. Для приготування розсолу для квашення на 2,5 л води додаємо цукор та сіль, все добре перемішуємо. Воду варто використовувати лише питну. Перемішуємо сіль і цукор до тих пір, поки вони повністю не розчиняться у воді.

Готовим розсолом заливаємо помідори у відрі. Додаємо наші листочки хрону таким чином, щоб накрити ними помідори. Зверху листки посипаємо гірчичним порошком, розподіляючи рівномірно по всій поверхні. Закриваємо компоненти зверху кришкою. Гірчичний порошок дасть пікантний смак та гостринку.

Читайте на тему: Щоб не витрачатися на цибулю взимку, слід правильно закладати її на зберігання: корисні поради.

Помідори у відрі виносимо до підвалу та залишаємо їх там на місяць, щоб вони заквасились. Після того, як вказаний час минув, дістаємо заготовку та насолоджуємося неповторним смаком.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні