Помідори на зиму можна закрити не лише з додаванням морквиння, також є інші, не менш смачні рецепти. Цього разу theLime розповість, як зробити квашені томати у відрі. Заготовка виходить неймовірно смачною і вона максимально проста у приготуванні. Детальніше про це – читайте далі.
Інгредієнти: 3 кг 200 г сливовидних помідорів, 2,5 л холодної питної води, півсклянки цукру і півсклянки солі, 2 листки хрону, гірчичний порошок.
Читайте також: Популярний рецепт консервації: як приготувати гостру варену аджику на зиму.
Приготування: помідори ретельно миємо та перекладаємо їх у відро, у якому вони будуть зберігатися. Для приготування розсолу для квашення на 2,5 л води додаємо цукор та сіль, все добре перемішуємо. Воду варто використовувати лише питну. Перемішуємо сіль і цукор до тих пір, поки вони повністю не розчиняться у воді.
Готовим розсолом заливаємо помідори у відрі. Додаємо наші листочки хрону таким чином, щоб накрити ними помідори. Зверху листки посипаємо гірчичним порошком, розподіляючи рівномірно по всій поверхні. Закриваємо компоненти зверху кришкою. Гірчичний порошок дасть пікантний смак та гостринку.
Читайте на тему: Щоб не витрачатися на цибулю взимку, слід правильно закладати її на зберігання: корисні поради.
Помідори у відрі виносимо до підвалу та залишаємо їх там на місяць, щоб вони заквасились. Після того, як вказаний час минув, дістаємо заготовку та насолоджуємося неповторним смаком.
- Також нагадаємо, рецепт квашених огірків з сухою гірчицею став популярним завдяки своїй простоті. Дізнайтесь, як їх закрити.
Цікаві новини для вас:
- Кетчуп з кабачків на зиму – справжня знахідка: як приготувати ніжний і густий соус.
- Помірно гострі та смачні: простий рецепт баклажанів з кетчупом на зиму.
- Що робити з зеленими помідорами: рецепт на зиму, який обожнюють господині.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.