На календарі – початок серпня, і в самому розпалі сезон баклажанів, коли потрібно встигнути не лише насолодитися цими овочами, а й подумати про заготовки на зиму. Якщо ви вже встигли побалувати близьких закускою з баклажанів, які за смаком виходять як гриби, або ж запеченими в духовці, час закрити декілька банок цього овочу в кетчупі чилі. theLime підібрав простий рецепт консервації.
Читайте також: Класична консервація на зиму: як приготувати Тещин язик з баклажанів.
Інгредієнти на 6 банок по 0,5 л: баклажани (3 кг), вода (1 л), оцет (0,5 л), цукор (450 г), кетчуп чилі "Торчин" (250 г), часник (8- 10 зубчиків), соняшникова олія (3 ст. л.).
Приготування:
Щоб приготувати баклажани в томаті, овочі ретельно промиваємо у проточній воді, очищати їх не потрібно. Відрізаємо місце кріплення плодоніжки та розрізаємо їх на великі брусочки.
Для приготування маринаду у велику каструлю виливаємо воду, оцет, цукор, сіль, ретельно перемішуємо та доводимо до кипіння.
Коли маринад закипить, викладаємо нарізані баклажани. Перемішуємо, щоб усі овочі опинилися у маринаді. Проварюємо все разом приблизно 5-7 хвилин.
У глибоку миску видавлюємо кетчуп чилі. Часник очищаємо від лушпиння, нарізаємо ножем або пропускаємо через прес.
Проварені в маринаді баклажани дістаємо в чистий посуд, зливаємо маринад, він нам більше не знадобиться.
Читайте також: Так готували ще наші бабусі: класичний рецепт баклажанної ікри на зиму.
У чисту каструлю наливаємо трохи олії та додаємо баклажани. Потім додаємо часник і заливаємо кетчупом чилі. Перемішуємо і тушкуємо на середньому вогні 1-2 хвилини.
Банки та кришки для консервації заздалегідь стерилізуємо. Зробити це можна в духовці за температури 180°С, на пару або в мікрохвильовій печі. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою 10-15 хвилин.
Викладаємо в чисті та сухі банки баклажани в томатному соусі та стерилізуємо у великій каструлі або в духовці (за температури 150-160°С 20 хвилин). Потім акуратно дістаємо банку і герметично закриваємо кришкою. Чекаємо, поки заготовка охолоне, потім прибираємо її у льох чи підвал до зими.
- Раніше ми розповіли, як закрити гострі баклажани "Вогник" в аджиці.
- Читайте також на theLime, як зробити на зиму салат з баклажанів і шампіньйонів.
Цікаві новини для вас:
- Можна готувати в пакеті і банці: смачний рецепт маринованих помідорів з часником.
- Помідори на зиму без стерилізації: швидкий рецепт у солодкому маринаді.
- Зелені помідори на зиму: прості рецепти, які стали хітами в інтернеті.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.