Лайм

Помірно гострі та смачні: простий рецепт баклажанів з кетчупом на зиму

Поекспериментуйте на дозвіллі

На календарі – початок серпня, і в самому розпалі сезон баклажанів, коли потрібно встигнути не лише насолодитися цими овочами, а й подумати про заготовки на зиму. Якщо ви вже встигли побалувати близьких закускою з баклажанів, які за смаком виходять як гриби, або ж запеченими в духовці, час закрити декілька банок цього овочу в кетчупі чилі. theLime підібрав простий рецепт консервації.

Читайте також: Класична консервація на зиму: як приготувати Тещин язик з баклажанів.

Фото: instagram.com/pog_rebok

Інгредієнти на 6 банок по 0,5 л: баклажани (3 кг), вода (1 л), оцет (0,5 л), цукор (450 г), кетчуп чилі "Торчин" (250 г), часник (8- 10 зубчиків), соняшникова олія (3 ст. л.).

Приготування:

Щоб приготувати баклажани в томаті, овочі ретельно промиваємо у проточній воді, очищати їх не потрібно. Відрізаємо місце кріплення плодоніжки та розрізаємо їх на великі брусочки.

Для приготування маринаду у велику каструлю виливаємо воду, оцет, цукор, сіль, ретельно перемішуємо та доводимо до кипіння.

Коли маринад закипить, викладаємо нарізані баклажани. Перемішуємо, щоб усі овочі опинилися у маринаді. Проварюємо все разом приблизно 5-7 хвилин.

У глибоку миску видавлюємо кетчуп чилі. Часник очищаємо від лушпиння, нарізаємо ножем або пропускаємо через прес.

Проварені в маринаді баклажани дістаємо в чистий посуд, зливаємо маринад, він нам більше не знадобиться.

Читайте також: Так готували ще наші бабусі: класичний рецепт баклажанної ікри на зиму.

У чисту каструлю наливаємо трохи олії та додаємо баклажани. Потім додаємо часник і заливаємо кетчупом чилі. Перемішуємо і тушкуємо на середньому вогні 1-2 хвилини.

Банки та кришки для консервації заздалегідь стерилізуємо. Зробити це можна в духовці за температури 180°С, на пару або в мікрохвильовій печі. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою 10-15 хвилин.

Викладаємо в чисті та сухі банки баклажани в томатному соусі та стерилізуємо у великій каструлі або в духовці (за температури 150-160°С 20 хвилин). Потім акуратно дістаємо банку і герметично закриваємо кришкою. Чекаємо, поки заготовка охолоне, потім прибираємо її у льох чи підвал до зими.

Цікаві новини для вас:

  1. Можна готувати в пакеті і банці: смачний рецепт маринованих помідорів з часником.
  2. Помідори на зиму без стерилізації: швидкий рецепт у солодкому маринаді.
  3. Зелені помідори на зиму: прості рецепти, які стали хітами в інтернеті.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні