Лайм

Найпростіший рецепт консервації баклажанів: як закрити смачну овочеву ікру

Смачно до м'ясних страв або зверху на хрусткий хлібець

У холодну пору року завжди приємно відкрити баночку з ікрою та почастувати близьких домашньою консервацією. Якщо ви вже запаслися на зиму ікрою з кабачків, цього разу приготуйте баклажанну. theLime підібрав для вас простий рецепт ікри з баклажанів, від якої ваші домочадці будуть у захваті.

Читайте також: Кабачкова ікра з майонезом – класичний рецепт на зиму: як її приготувати.

Інгредієнти: баклажани (1 кг), цибуля (350 г), перець солодкий (450 г), томатний соус (150 г), цукор (1 ст.л.), сіль (1 ч.л.), часник (4 -5 зубчиків), оцет (50 мл), олія (100 г).

Фото: unsplash.com

Приготування:

На першому етапі підготуйте усі овочі. Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Болгарський перець ретельно промийте під проточною водою, видаліть насіння та наріжте дрібним кубиком. Баклажани очистіть від шкірки і також наріжте кубиком.

У каструлю з товстим дном налийте олію і обсмажте до прозорості цибулю. Потім висипте солодкий перець, перемішайте та обсмажте 5 хвилин. Додайте баклажани і томатну пасту. Перемішайте і тушкуйте на повільному вогні до готовності приблизно 20-25 хвилин.

Читайте також: Помірно гострі та смачні: простий рецепт баклажанів з кетчупом на зиму.

Далі висипте цукор, сіль, влийте оцет і додайте подрібнений часник (пропущений через прес або натертий на дрібній тертці). Тушкуйте ще 10 хвилин.

Готову баклажанну ікру розкладіть по стерилізованих банках і закатайте. Переверніть банки вгору дном, укутайте теплим пледом і залиште остигати. Остиглі банки з ікрою поставте в прохолодне темне місце.

Раніше ми розповідали, як закрити гострі баклажани "Вогник" в аджиці.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Їхні звички відштовхують: які знаки Зодіаку найбільше дратують оточуючих

Астрологи назвали знаки Зодіака, які найбільше дратують інших через свої звички - у списку опинилися Раки, Водолії та Близнюки

На сонці чи в тіні: де краще садити баклажани, щоб мати великий врожай

Як правильно визначити оптимальне місце для висадки баклажанів на городі, в чому переваги та ризики вирощування в тіні та на сонці

Як приготувати млинці з м'ясною начинкою і соусом бешамель: простий рецепт

Млинці з м'ясною начинкою, запечені в духовці під соусом бешамель - смачна та ситна страва для всієї родини