img

Новини

21:12 Зеленський підписав закон про збільшення чисельності СБУ
21:09 РФ закриє 20 пунктів пропуску на кордоні з Україною з 1 серпня
20:44 Чергових місцевих виборів в Україні цього року не буде — ЦВК
img Політика
20:27 Аварія на залізниці в Німеччині: серед постраждалих є українці
19:59 Нові обстріли Сумщини: двоє людей отримали поранення
19:42 YouTube заблокував канали підсанкційних осіб: хто в списку
19:21 Розікрали 7 млн грн: на Хмельниччині поліцейські оголосили підозру групі чиновників
18:59 Зеленський призначив посла у Швеції: деталі указу
18:49 "Щодня сюрприз": Решетнік показав нові фото зі зйомок "Холостяка" з Цимбалюком
18:42 Завершення війни РФ проти України: Ердоган оцінив шанси зусиль сторін
img Політика
18:15 Головне - не переборщити: як правильно підживлювати капусту
18:14 У Києві відбулося вшанування страчених під час теракту в Оленівці: фоторепортаж
img Київ
17:55 Пікантні рулетики з баклажанів - рецепт улюбленої закуски по-новому
17:48 США могли перемістити ядерну зброю до Британії для "сигналу Путіну" — Bloomberg
17:27 За 1,4 тис. доларів допомагав ухилянтам: ДБР затримало у Харкові посадовця ДСНС
До всіх новин
Кабачкова ікра на зиму - простий рецепт - як закрити з томатною пастою
Зробити таку закуску простіше простого

Найпростіший рецепт кабачкової ікри: як приготувати на зиму з томатною пастою

Понеділок, 24 липня 2023, 10:23
ava
Наталка Лавринець

Редактор стрічки новин, невтомний ентузіаст у пошуку свіжих чуток та сенсацій у світі шоу-бізнесу. Знає реальний вік Олі Полякової, суть скандалу з Регіною Тодоренко і чи вагітна насправді Настя Каменських. Facebook

Липень та серпень у багатьох – це сезон консервації. А для деяких господинь приготування заготовок на зиму є своєрідним хобі, яке допомагає відволіктися від тривожних новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. І якщо ви вже закрили декілька баночок кабачків як ананаси або кабачків із сардинами, цього разу зробіть кабачкову ікру. theLime ділиться простим рецептом.

Фото: instagram.com/kids_menu

Інгредієнти: кабачки (1 кг), цибуля (250 г), морква (250 г), томатна паста (125 г), рослинна олія (100 мл), оцет 9% оцет (1 ст. л.), сіль (2 ч. л.), цукор (1 ч. л.), часник (4-5 зубчиків), солодкий червоний перець - паприка (1 ч. л.), куркума (1/2 ч. л.), чорний мелений перець (1/2 ч. л.).

Приготування:

Кабачки та моркву промиваємо у проточній воді, нарізаємо невеликим кубиком. Цибулю споліскуємо і дрібно ріжемо ножем.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Читайте також: Як із магазину, тільки краще: рецепт смачної кабачкової ікри на зиму.

Розігріваємо сковороду з товстим дном і високими бортиками, наливаємо в неї трохи олії, викладаємо в неї цибулю, обсмажуємо кілька хвилин, потім додаємо моркву. Тушкуємо все разом приблизно 7-10 хвилин.

Потім до сковороди з овочами додаємо томатну пасту, якщо вона сильно густа, розводимо її водою. Згодом додаємо кабачки і накриваємо кришкою, щоб овочі пустили сік. Якщо вони не пускають сік, доливаємо трохи води. Тушкуємо на слабкому вогні, періодично перемішуючи, додаємо сіль, цукор та спеції.

Тим часом підготуємо банки для консервації: промиваємо їх та стерилізуємо в духовці при температурі 110°С 5 хвилин. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою близько 5 хвилин.

Коли овочі стануть м'якими, вимикаємо плиту і перебиваємо їх блендером, пробуємо, якщо потрібно, досолюємо. Додаємо оцет, перемішуємо і знову ставимо посуд із кабачковою ікрою на плиту, проварюємо приблизно 15 хвилин. Важливо постійно перемішувати її, щоб ікра не пригоріла.

Додаємо в каструлю подрібнений часник і тушкуємо ще кілька хвилин. Потім вимикаємо плиту і розкладаємо готову кабачкову ікру у стерильні банки.

Стерилізуємо заготовку: ставимо на плиту велику каструлю, на дно якої кладемо рушник або марлю, складену в декілька шарів. Викладаємо в неї банки, накриваємо чистими кришками, заливаємо теплою водою по плічка. Стерилізуємо банки із моменту закипання води 15 хвилин.

Закручуємо банки кришками і перевертаємо догори дном. Укутуємо пледом або ковдрою до повного остигання, потім прибираємо їх у льох або підвал до зими.

Фото: instagram.com/julia_hreptachka

Цікаві новини для вас:

  1. Як приготувати квашені огірки, щоб довго зберігалися в квартирі при кімнатній температурі.
  2. Класичний рецепт консервації: як закрити гострі баклажани "Вогник" в аджиці.
  3. Консервація без стерилізації: рецепт хрумких маринованих огірків на зиму.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••
Кабачкова ікра на зиму - простий рецепт - як закрити з томатною пастою
img

Новини

21:12 Зеленський підписав закон про збільшення чисельності СБУ
21:09 РФ закриє 20 пунктів пропуску на кордоні з Україною з 1 серпня
20:44 Чергових місцевих виборів в Україні цього року не буде — ЦВК
img Політика
20:27 Аварія на залізниці в Німеччині: серед постраждалих є українці
19:59 Нові обстріли Сумщини: двоє людей отримали поранення
19:42 YouTube заблокував канали підсанкційних осіб: хто в списку
19:21 Розікрали 7 млн грн: на Хмельниччині поліцейські оголосили підозру групі чиновників
18:59 Зеленський призначив посла у Швеції: деталі указу
18:49 "Щодня сюрприз": Решетнік показав нові фото зі зйомок "Холостяка" з Цимбалюком
18:42 Завершення війни РФ проти України: Ердоган оцінив шанси зусиль сторін
img Політика
18:15 Головне - не переборщити: як правильно підживлювати капусту
18:14 У Києві відбулося вшанування страчених під час теракту в Оленівці: фоторепортаж
img Київ
17:55 Пікантні рулетики з баклажанів - рецепт улюбленої закуски по-новому
17:48 США могли перемістити ядерну зброю до Британії для "сигналу Путіну" — Bloomberg
17:27 За 1,4 тис. доларів допомагав ухилянтам: ДБР затримало у Харкові посадовця ДСНС
До всіх новин
Кабачкова ікра на зиму - простий рецепт - як закрити з томатною пастою
Зробити таку закуску простіше простого

Найпростіший рецепт кабачкової ікри: як приготувати на зиму з томатною пастою

Понеділок, 24 липня 2023, 10:23
ava
Наталка Лавринець

Редактор стрічки новин, невтомний ентузіаст у пошуку свіжих чуток та сенсацій у світі шоу-бізнесу. Знає реальний вік Олі Полякової, суть скандалу з Регіною Тодоренко і чи вагітна насправді Настя Каменських. Facebook

Липень та серпень у багатьох – це сезон консервації. А для деяких господинь приготування заготовок на зиму є своєрідним хобі, яке допомагає відволіктися від тривожних новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. І якщо ви вже закрили декілька баночок кабачків як ананаси або кабачків із сардинами, цього разу зробіть кабачкову ікру. theLime ділиться простим рецептом.

Фото: instagram.com/kids_menu

Інгредієнти: кабачки (1 кг), цибуля (250 г), морква (250 г), томатна паста (125 г), рослинна олія (100 мл), оцет 9% оцет (1 ст. л.), сіль (2 ч. л.), цукор (1 ч. л.), часник (4-5 зубчиків), солодкий червоний перець - паприка (1 ч. л.), куркума (1/2 ч. л.), чорний мелений перець (1/2 ч. л.).

Приготування:

Кабачки та моркву промиваємо у проточній воді, нарізаємо невеликим кубиком. Цибулю споліскуємо і дрібно ріжемо ножем.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА
Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Читайте також: Як із магазину, тільки краще: рецепт смачної кабачкової ікри на зиму.

Розігріваємо сковороду з товстим дном і високими бортиками, наливаємо в неї трохи олії, викладаємо в неї цибулю, обсмажуємо кілька хвилин, потім додаємо моркву. Тушкуємо все разом приблизно 7-10 хвилин.

Потім до сковороди з овочами додаємо томатну пасту, якщо вона сильно густа, розводимо її водою. Згодом додаємо кабачки і накриваємо кришкою, щоб овочі пустили сік. Якщо вони не пускають сік, доливаємо трохи води. Тушкуємо на слабкому вогні, періодично перемішуючи, додаємо сіль, цукор та спеції.

Тим часом підготуємо банки для консервації: промиваємо їх та стерилізуємо в духовці при температурі 110°С 5 хвилин. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою близько 5 хвилин.

Коли овочі стануть м'якими, вимикаємо плиту і перебиваємо їх блендером, пробуємо, якщо потрібно, досолюємо. Додаємо оцет, перемішуємо і знову ставимо посуд із кабачковою ікрою на плиту, проварюємо приблизно 15 хвилин. Важливо постійно перемішувати її, щоб ікра не пригоріла.

Додаємо в каструлю подрібнений часник і тушкуємо ще кілька хвилин. Потім вимикаємо плиту і розкладаємо готову кабачкову ікру у стерильні банки.

Стерилізуємо заготовку: ставимо на плиту велику каструлю, на дно якої кладемо рушник або марлю, складену в декілька шарів. Викладаємо в неї банки, накриваємо чистими кришками, заливаємо теплою водою по плічка. Стерилізуємо банки із моменту закипання води 15 хвилин.

Закручуємо банки кришками і перевертаємо догори дном. Укутуємо пледом або ковдрою до повного остигання, потім прибираємо їх у льох або підвал до зими.

Фото: instagram.com/julia_hreptachka

Цікаві новини для вас:

  1. Як приготувати квашені огірки, щоб довго зберігалися в квартирі при кімнатній температурі.
  2. Класичний рецепт консервації: як закрити гострі баклажани "Вогник" в аджиці.
  3. Консервація без стерилізації: рецепт хрумких маринованих огірків на зиму.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••