Лайм

Найпростіший рецепт кабачкової ікри: як приготувати на зиму з томатною пастою

Зробити таку закуску простіше простого

Липень та серпень у багатьох – це сезон консервації. А для деяких господинь приготування заготовок на зиму є своєрідним хобі, яке допомагає відволіктися від тривожних новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. І якщо ви вже закрили декілька баночок кабачків як ананаси або кабачків із сардинами, цього разу зробіть кабачкову ікру. theLime ділиться простим рецептом.

Фото: instagram.com/kids_menu

Інгредієнти: кабачки (1 кг), цибуля (250 г), морква (250 г), томатна паста (125 г), рослинна олія (100 мл), оцет 9% оцет (1 ст. л.), сіль (2 ч. л.), цукор (1 ч. л.), часник (4-5 зубчиків), солодкий червоний перець - паприка (1 ч. л.), куркума (1/2 ч. л.), чорний мелений перець (1/2 ч. л.).

Приготування:

Кабачки та моркву промиваємо у проточній воді, нарізаємо невеликим кубиком. Цибулю споліскуємо і дрібно ріжемо ножем.

Читайте також: Як із магазину, тільки краще: рецепт смачної кабачкової ікри на зиму.

Розігріваємо сковороду з товстим дном і високими бортиками, наливаємо в неї трохи олії, викладаємо в неї цибулю, обсмажуємо кілька хвилин, потім додаємо моркву. Тушкуємо все разом приблизно 7-10 хвилин.

Потім до сковороди з овочами додаємо томатну пасту, якщо вона сильно густа, розводимо її водою. Згодом додаємо кабачки і накриваємо кришкою, щоб овочі пустили сік. Якщо вони не пускають сік, доливаємо трохи води. Тушкуємо на слабкому вогні, періодично перемішуючи, додаємо сіль, цукор та спеції.

Тим часом підготуємо банки для консервації: промиваємо їх та стерилізуємо в духовці при температурі 110°С 5 хвилин. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою близько 5 хвилин.

Коли овочі стануть м'якими, вимикаємо плиту і перебиваємо їх блендером, пробуємо, якщо потрібно, досолюємо. Додаємо оцет, перемішуємо і знову ставимо посуд із кабачковою ікрою на плиту, проварюємо приблизно 15 хвилин. Важливо постійно перемішувати її, щоб ікра не пригоріла.

Додаємо в каструлю подрібнений часник і тушкуємо ще кілька хвилин. Потім вимикаємо плиту і розкладаємо готову кабачкову ікру у стерильні банки.

Стерилізуємо заготовку: ставимо на плиту велику каструлю, на дно якої кладемо рушник або марлю, складену в декілька шарів. Викладаємо в неї банки, накриваємо чистими кришками, заливаємо теплою водою по плічка. Стерилізуємо банки із моменту закипання води 15 хвилин.

Закручуємо банки кришками і перевертаємо догори дном. Укутуємо пледом або ковдрою до повного остигання, потім прибираємо їх у льох або підвал до зими.

Фото: instagram.com/julia_hreptachka

Цікаві новини для вас:

  1. Як приготувати квашені огірки, щоб довго зберігалися в квартирі при кімнатній температурі.
  2. Класичний рецепт консервації: як закрити гострі баклажани "Вогник" в аджиці.
  3. Консервація без стерилізації: рецепт хрумких маринованих огірків на зиму.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні