Лайм

Класичний рецепт консервації: як закрити гострі баклажани "Вогник" в аджиці

Така закуска подобається багатьом своєю простотою та пікантним смаком

У липні на грядках зріють баклажани, з яких можна готувати як швидкі закуски, так і консервацію на зиму. Великою популярністю користується рецепт "Вогника" - гострих баклажанів кільцями, які закривають в аджиці. Розповідаємо, як зробити цю смачну та улюблену для багатьох заготівлю.

Інгредієнти: 3 кг баклажанів, 1 кг помідорів, 1 кг болгарського перцю, 3-4 гострі перці чилі, 70 г часнику, 145 г цукру, 50 мл оцту, 130 г солі.

Читайте також: Як смачно готувати молоді баклажани: дуже простий рецепт у духовці.

Фото: Getty Images

Приготування:

Баклажани миємо, видаляємо плодоніжку і нарізаємо кільцями шириною близько 1 см. Щоб вони пустили сік, засипаємо сіллю і перемішуємо. На 1 кг овочів додайте 1 ст. ложку солі, на 3 кг - 3 столові ложки. Залиште баклажани постояти на 1-1,5 години.

Болгарський і гострий перець чилі миємо та чистимо від зернят. Пюруємо за допомогою блендера чи м'ясорубки разом із помідорами.

Каструлю наповнюємо пюре з томатів та перцю, перемішуємо, доводимо до кипіння на середньому вогні та варимо 15 хвилин.

Часник пропускаємо через прес або натираємо на дрібній тертці, пересипаємо в каструлю з соусом, додаємо 55 г солі (2 повні ст. ложки), 50 мл оцту та 145 г цукру. Все перемішуємо, доводимо до кипіння та варимо ще 15 хвилин.

Читайте також: Як приготувати улюблені рулетики з баклажанів з сиром і часником: простий рецепт.

Зливаємо з баклажанів сік і злегка віджимаємо. Після цього розігріваємо на сковороді олію і обсмажуємо баклажани з обох боків по парі хвилин, поки вони не підрум'яняться.

Коли баклажани та соус готові, розкладаємо їх у чисті банки. Спочатку в банку наливаємо по парі столових ложок соусу, потім закладаємо кільця баклажанів і знову заливаємо соусом. Такий салат "Вогник" закладаємо в банки шарами. Верхній шар – соус.

Наступний етап – стерилізація банок. У велику каструлю з водою ставимо банки консервації, накриваємо кришками і кип'ятимо протягом 20 хвилин. Після стерилізації щільно закручуємо кришками, охолоджуємо та прибираємо на зберігання до зими.

Дізнайтесь також, як закрити на зиму кабачкову ікру з майонезом.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Їхні звички відштовхують: які знаки Зодіаку найбільше дратують оточуючих

Астрологи назвали знаки Зодіака, які найбільше дратують інших через свої звички - у списку опинилися Раки, Водолії та Близнюки

На сонці чи в тіні: де краще садити баклажани, щоб мати великий врожай

Як правильно визначити оптимальне місце для висадки баклажанів на городі, в чому переваги та ризики вирощування в тіні та на сонці

Як приготувати млинці з м'ясною начинкою і соусом бешамель: простий рецепт

Млинці з м'ясною начинкою, запечені в духовці під соусом бешамель - смачна та ситна страва для всієї родини