У липні на грядках зріють баклажани, з яких можна готувати як швидкі закуски, так і консервацію на зиму. Великою популярністю користується рецепт "Вогника" - гострих баклажанів кільцями, які закривають в аджиці. Розповідаємо, як зробити цю смачну та улюблену для багатьох заготівлю.
Інгредієнти: 3 кг баклажанів, 1 кг помідорів, 1 кг болгарського перцю, 3-4 гострі перці чилі, 70 г часнику, 145 г цукру, 50 мл оцту, 130 г солі.
Читайте також: Як смачно готувати молоді баклажани: дуже простий рецепт у духовці.
Приготування:
Баклажани миємо, видаляємо плодоніжку і нарізаємо кільцями шириною близько 1 см. Щоб вони пустили сік, засипаємо сіллю і перемішуємо. На 1 кг овочів додайте 1 ст. ложку солі, на 3 кг - 3 столові ложки. Залиште баклажани постояти на 1-1,5 години.
Болгарський і гострий перець чилі миємо та чистимо від зернят. Пюруємо за допомогою блендера чи м'ясорубки разом із помідорами.
Каструлю наповнюємо пюре з томатів та перцю, перемішуємо, доводимо до кипіння на середньому вогні та варимо 15 хвилин.
Часник пропускаємо через прес або натираємо на дрібній тертці, пересипаємо в каструлю з соусом, додаємо 55 г солі (2 повні ст. ложки), 50 мл оцту та 145 г цукру. Все перемішуємо, доводимо до кипіння та варимо ще 15 хвилин.
Читайте також: Як приготувати улюблені рулетики з баклажанів з сиром і часником: простий рецепт.
Зливаємо з баклажанів сік і злегка віджимаємо. Після цього розігріваємо на сковороді олію і обсмажуємо баклажани з обох боків по парі хвилин, поки вони не підрум'яняться.
Коли баклажани та соус готові, розкладаємо їх у чисті банки. Спочатку в банку наливаємо по парі столових ложок соусу, потім закладаємо кільця баклажанів і знову заливаємо соусом. Такий салат "Вогник" закладаємо в банки шарами. Верхній шар – соус.
Наступний етап – стерилізація банок. У велику каструлю з водою ставимо банки консервації, накриваємо кришками і кип'ятимо протягом 20 хвилин. Після стерилізації щільно закручуємо кришками, охолоджуємо та прибираємо на зберігання до зими.
Дізнайтесь також, як закрити на зиму кабачкову ікру з майонезом.