Лайм

Рецепт справжнього хлібного квасу: як приготувати освіжаючий напій в домашніх умовах

Побалуйте своїх близьких влітку

Багато господинь влітку полюбляють балувати своїх рідних натуральними напоями. Наприклад, можна приготувати квас – традиційний слов'янський напій, отриманий способом "живого" бродіння, який переважно виготовляють із житнього борошна або житнього хліба та солоду. Однак у сучасному світі існує безліч варіантів приготування квасу: газований з бузини, а також кавовий квас. theLime підібрав для вас простий рецепт хлібного квасу.

Фото: instagram.com/vdoma_smachno

Інгредієнти: житній хліб (0,5 кг), вода (4-5 л), цукор (120-130 г), пресовані дріжджі (10 г), родзинки (30 г).

Приготування:

Беремо Бородинський хліб та розрізаємо його на стандартні шматочки. Якщо зверху він посипаний коріандром, зрізаємо цю частину з кожної скибочки, щоб у квасі не було специфічного присмаку. Потім подрібнюємо житній хліб ножем.

Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером, викладаємо на нього порізані скибочки хліба. Відправляємо його в розігріту до 150°С духовку приблизно на 15 хвилин.

Викладаємо сухарики із житнього хліба в чисту 3-літрову банку та заливаємо їх 2 л окропу. Залишаємо приблизно на 4 години, щоб хліб віддав свій смак воді.

Читайте також: Як зробити освіжаючий домашній квас із цикорієм: простий рецепт.

Через зазначений проміжок часу беремо велику каструлю, зверху на неї встановлюємо сито і вистилаємо марлю в кілька шарів. Переливаємо отриманий настій із банки через сито та марлю, відставляємо убік.

М'якуш хліба пересипаємо назад у банку, знову заливаємо 2 л кип'яченої гарячої води. Повторюємо цю процедуру, залишаємо знову на 4 години.

Через зазначений проміжок часу настій із банки знову переливаємо через сито в каструлю. Сюди ж додаємо цукор, промиті родзинки та пресовані дріжджі. Все це ретельно перемішуємо і ставимо в тепле місце приблизно на 1 годину, щоб дріжджі почали діяти.

Потім відправляємо домашній квас у холодильник та охолоджуємо перед вживанням.

Цікаві новини для вас:

  1. Класичний рецепт на зиму: як приготувати варення з полуниці з лимонною кислотою.
  2. Будуть готові за одну добу: як приготувати хрусткі малосольні огірки в банці.
  3. Натуральний і смачний десерт: як приготувати полуничний мармелад у домашніх умовах.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Знайдіть унікальну сніжинку - на цю зимову головоломку вам дається 11 секунд

Знайдіть на новій головоломці унікальну сніжинку за 11 секунд

Знаменита Смідинська капуста по-новому - сучасна версія делікатесу з Волині

Блогерка показала, як приготувати знамениту смідинську капусту вдома - сучасний рецепт в духовці

Ніяких плям і розводів: три найкращі способи миття дзеркал

Експерти розповіли, як вимити дзеркала і надати їм ідеальний блиск без розводів і смуг