Лайм

Рецепт справжнього хлібного квасу: як приготувати освіжаючий напій в домашніх умовах

Побалуйте своїх близьких влітку

Багато господинь влітку полюбляють балувати своїх рідних натуральними напоями. Наприклад, можна приготувати квас – традиційний слов'янський напій, отриманий способом "живого" бродіння, який переважно виготовляють із житнього борошна або житнього хліба та солоду. Однак у сучасному світі існує безліч варіантів приготування квасу: газований з бузини, а також кавовий квас. theLime підібрав для вас простий рецепт хлібного квасу.

Фото: instagram.com/vdoma_smachno

Інгредієнти: житній хліб (0,5 кг), вода (4-5 л), цукор (120-130 г), пресовані дріжджі (10 г), родзинки (30 г).

Приготування:

Беремо Бородинський хліб та розрізаємо його на стандартні шматочки. Якщо зверху він посипаний коріандром, зрізаємо цю частину з кожної скибочки, щоб у квасі не було специфічного присмаку. Потім подрібнюємо житній хліб ножем.

Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером, викладаємо на нього порізані скибочки хліба. Відправляємо його в розігріту до 150°С духовку приблизно на 15 хвилин.

Викладаємо сухарики із житнього хліба в чисту 3-літрову банку та заливаємо їх 2 л окропу. Залишаємо приблизно на 4 години, щоб хліб віддав свій смак воді.

Читайте також: Як зробити освіжаючий домашній квас із цикорієм: простий рецепт.

Через зазначений проміжок часу беремо велику каструлю, зверху на неї встановлюємо сито і вистилаємо марлю в кілька шарів. Переливаємо отриманий настій із банки через сито та марлю, відставляємо убік.

М'якуш хліба пересипаємо назад у банку, знову заливаємо 2 л кип'яченої гарячої води. Повторюємо цю процедуру, залишаємо знову на 4 години.

Через зазначений проміжок часу настій із банки знову переливаємо через сито в каструлю. Сюди ж додаємо цукор, промиті родзинки та пресовані дріжджі. Все це ретельно перемішуємо і ставимо в тепле місце приблизно на 1 годину, щоб дріжджі почали діяти.

Потім відправляємо домашній квас у холодильник та охолоджуємо перед вживанням.

Цікаві новини для вас:

  1. Класичний рецепт на зиму: як приготувати варення з полуниці з лимонною кислотою.
  2. Будуть готові за одну добу: як приготувати хрусткі малосольні огірки в банці.
  3. Натуральний і смачний десерт: як приготувати полуничний мармелад у домашніх умовах.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Просто тануть у роті: рецепт ніжних реберець, томлених у червоному вині

Блогерка Світлана Левицька розповіла, як готувати ребра у червоному вині - за цим рецептом вони виходять дуже смачні і ароматні

В яких кольорах прикрасити ялинку на Новий рік-2025: найкращі ідеї до свята

Розповідаємо про головні тренди і найкращі кольори для прикрашання ялинки на Новий рік 2025 - рік Змії

Зустрічаємо Новий рік-2025: що поставити на стіл, щоб задобрити Змію

Розповідаємо, як зустрічати Новий рік 2025 - рік Змії, яка любить смачні страви, сімейну обстановку і спокій