Лайм

Як закрити квашені помідори, щоб не перекисли до зими: рецепт у банках

Візьміть собі на замітку

Багато господинь полюбляють експериментувати з новими стравами влітку, тому що є велика кількість сезонних овочів. У серпні традиційно збирають великий урожай помідорів. І якщо ви вже закрили декілька баночок зелених помідорів або в солодкому маринаді без стерилізації, цього разу зробіть квашені помідори. theLime підібрав простий рецепт.

Читайте також: Стоятимуть всю зиму: рецепт хрумких квашених огірків у власному соку.

Фото: instagram.com/raya_mykh

Інгредієнти на 3 банки по 3 л: помідори (5 кг), часник (12 зубчиків), гірчичний порошок (2 ч. л.), листя хрону, перець гіркий, чорний перець горошком, лавровий лист, петрушка, кріп (парасольки), листя смородини, листя малини, листя вишні.

Інгредієнти для розсолу: вода (5 л), цукор (5 ст. л.), кам'яна сіль (350 г).

Приготування:

Помідори та всю необхідну зелень ретельно промиваємо у проточній воді. Викладаємо на кілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.

Часник очищаємо від лушпиння і поділяємо на зубчики, розрізаємо їх на половинки.

На дно кожної банки викладаємо лавровий лист, кілька шматочків гіркого перцю, потім 4-5 горошин чорного перцю, 4 зубчики часнику. Слідом відправляємо в банку листя хрону, смородини, малини та вишні, а також декілька гілочок петрушки та парасольки кропу.

Читайте також: Дешевше, ніж у магазині: як приготувати домашні в'ялені томати в духовці.

Зверху на зелень викладаємо помідори, накриваємо їх петрушкою, парасольками кропу, листям смородини, вишні та хрону.

Для приготування розсолу беремо холодну воду (або з колодязя, або джерельну; воду з-під крана потрібно закип'ятити і охолодити), додаємо в неї цукор і сіль. Ретельно перемішуємо, щоб вони розчинилися, та заливаємо помідори у банках розсолом.

Ставимо банки в глибокі тарілки, так як у процесі розсіл виливатиметься, і накриваємо капроновими кришками. Залишаємо при кімнатній температурі на 3 дні, а через зазначений проміжок часу зверху посипаємо помідори та зелень порошком гірчиці, щоб вони не перекисали. Прибираємо їх у підвал чи льох на зберігання на зиму.

Цікаві новини для вас:

  1. Багато яблук і ніжне тісто: простий рецепт пирога, який варто приготувати замість шарлотки.
  2. Салат з рисом "Сніданок туриста" – улюблений рецепт консервації: як закрити його на зиму.
  3. Мариновані огірки, які розлітаються на ура: рецепт корнішонів по-польськи.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні