Лайм

Проста консервація на зиму: як приготувати смачне лечо з кабачків і солодкого перцю

Зробити таку закуску простіше простого

Лечо – класична страва угорської кухні, поширена у країнах Європи. Вона не має точної рецептури, тому у кожної господині є свій фірмовий рецепт. І якщо ви вже робили лечо з баклажанів, перця та квасолі, цього разу приготуйте його з кабачків та гострого томатного соусу. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Читайте також: Швидкий та смачний варіант. Рецепт лечо на зиму з перцем та морквою.

Фото: instagram.com/zagotovim_edu

Інгредієнти: кабачки (3 кг), солодкий перець (400 г), часник (50 г), гострий томатний соус або кетчуп (400 г), сіль (20 г), цукор (50 г), оцет (80 мл), рослинна олія (100 мл).

Приготування:

Кабачки промиваємо у проточній воді, нарізаємо акуратними брусочками.

Солодкий перець очищаємо від насіннєвої коробки і подрібнюємо ножем.

Часник очищаємо від лушпиння і тремо на терці.

Змішуємо у великій каструлі або мисці нарізані кабачки, солодкий перець та подрібнений часник. Додаємо гострий томатний соус або кетчуп, сіль, цукор, оцет та рослинну олію. Все ретельно перемішуємо та залишаємо маринуватися приблизно на 2 години.

Читайте також: Смачнішого рецепта не знайти: як закрити на зиму мариновані кабачки з кетчупом чилі.

Тим часом підготуємо банки та кришки для заготовки на зиму. Стерилізуємо банки будь-яким зручним для вас способом: у духовці, мікрохвильовій печі або на пару. Кришки можна просто обдати окропом.

Через зазначений проміжок часу ставимо каструлю з овочами на плиту та варимо приблизно 30 хвилин після закипання.

Розкладаємо гаряче лечо по стерилізованих банках і закочуємо кришками. Перевертаємо їх догори дном, обгортаємо пледом або ковдрою до повного остигання. Потім прибираємо в темне прохолодне місце.

Цікаві новини для вас:

  1. Як приготувати квашені помідори у відрі: господині оцінили цей рецепт.
  2. Кетчуп з кабачків на зиму – справжня знахідка: як приготувати ніжний і густий соус.
  3. Рецепт квашених огірків з сухою гірчицею став популярним завдяки своїй простоті: як їх закрити.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні