Лайм

Салат з рисом "Сніданок туриста" – улюблений рецепт консервації: як закрити його на зиму

Зробіть декілька баночок

Літо – сезон консервації. А для деяких господинь приготування заготовок на зиму є своєрідним хобі, яке допомагає відволіктися від тривожних новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. І якщо ви вже закрили декілька баночок салату з огірків, перцю та печериць, цього разу приготуйте салат із рисом під назвою Сніданок туриста. theLime ділиться простим рецептом консервації.

Читайте також: Проста консервація на зиму: як приготувати смачне лечо з кабачків та солодкого перцю.

Фото: instagram.com/familykuhnya

Інгредієнти на 13-14 банок по 0,5 л: цибуля (1 кг), морква (1 кг), болгарський перець (1 кг), помідор (3 кг), рис круглозернистий (420 г), цукор (180-200 г), сіль (3 ст. л.), оцет 9% (100 г), рослинна олія (700 г), мелена паприка (1,5 ч. л.).

Приготування:

Цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо дрібним кубиком і обсмажуємо на сковороді з рослинною олією приблизно 10 хвилин.

Моркву очищаємо, тремо на середній терці, додаємо до обсмаженої цибулі в сковороду, додаємо олію. Тушкуємо на середньому вогні ще 10 хвилин.

Обсмажені овочі перекладаємо у велику каструлю, додаємо очищений від насіння та нарізаний соломкою болгарський перець. Перемішуємо, тушкуємо ще 10 хвилин.

Читайте також: Класична консервація на зиму: як приготувати Тещин язик з баклажанів.

Помідори споліскуємо, нарізаємо півкільцями. Додаємо їх у каструлю з рештою овочів.

Рис промиваємо в кількох водах, відварюємо до напівготовності в окремій каструлі (7 хвилин після закипання), відкидаємо на друшляк і промиваємо проточною водою. Додаємо його тушкуватися до овочів разом із сіллю, перцем та меленою червоною паприкою.

Варимо все разом приблизно 30 хвилин на слабкому вогні, періодично помішуючи. За 5 хвилин до закінчення вливаємо оцет.

Тим часом підготуємо банки для консервації: промиваємо їх та стерилізуємо в духовці при температурі 110°С 5 хвилин. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою приблизно 5 хвилин.

Стерилізуємо заготовку: ставимо на плиту велику каструлю, на дно якої кладемо рушник. Викладаємо в неї банки з салатом, заливаємо їх водою по плічка. Стерилізуємо близько 40 хвилин після закипання води.

Герметично закриваємо, перевертаємо догори дном і в такому положенні залишаємо до охолодження.

Цікаві новини для вас:

  1. Рецепт квашених огірків з сухою гірчицею став популярним завдяки своїй простоті: як їх закрити.
  2. Розумний лайфхак для консервації, щоб помідори в банках були цілими і не тріскалися.
  3. Популярний рецепт консервації: як приготувати гостру варену аджику на зиму.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні