Лайм

Просто залийте окропом: неймовірно простий рецепт помідорів з капустою на зиму

Старий спосіб консервації

Помідори можна консервувати різними способами, залежно від ваших уподобань та доступних інгредієнтів. Популярним у 2023 році способом є маринування томатів половинками, хвалять господині і квашені помідори у банках. Також багатьом з дитинства знайомий смак маринованих помідорів із капустою. Ділимося цим простим та перевіреним рецептом.

Інгредієнти (на банку 2 л): 700 г помідорів, 250 г капусти, половина солодкого перцю, третина великої моркви, 3-4 зубчики часнику, суцвіття кропу, петрушка, 2-3 горошини запашного перцю, 4 горошини чорного перцю, 2 лаврових листка, 1,5 ст. ложки оцту 9%, 2 ст. ложки цукру, 1 ст. ложка солі, окріп.

Читайте також: Консервація помідорів: прості та смачні рецепти, які стали хітами в інтернеті.

Приготування:

Капусту дрібно шаткуємо, висипаємо в миску. Перець нарізаємо соломкою. Моркву натираємо на тертці для моркви по-корейськи, перемішуємо всі овочі.

У стерилізовану банку кладемо кріп, лавровий лист, часник, перець та петрушку. Щільно накладаємо шар чистих томатів, а зверху на них – капусту з овочами. Чергуємо шари до самого верху банки, щоб останнім виявилася капуста.

Банку заливаємо окропом і залишаємо на 20 хвилин під кришкою. Потім зливаємо рідину в каструлю, ще раз доводимо до кипіння.

Тим часом у банку засипаємо сіль, цукор, додаємо оцет. Киплячим маринадом наповнюємо банку до верху. Накриваємо кришкою, закочуємо залишаємо охолоджуватися догори дном, накривши зверху ковдрою або рушником.

Раніше ми розповідали, як закрити популярні голі помідори на зиму.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні