Кожна досвідчена господиня має свій улюблений рецепт заготовки на зиму з помідорів: хтось квасить їх з гірчичним порошком у банках, хтось закриває за класичним рецептом з морквяним бадиллям, а інші роблять у солодкому маринаді. theLime підібрав простий рецепт маринованих помідорів з чорним меленим перцем, які консервують не цілими, а половинками.
Читайте також: Потрібно лише два інгредієнти: як закрити помідори на зиму, щоб були як свіжі.
Інгредієнти: помідори, лавровий лист, перець запашний, чорний мелений перець, цибуля, петрушка.
Інгредієнти для маринаду: вода (1 л), цукор (100 г), сіль (1 ст. л. з гіркою), оцет (100 мл).
Приготування:
Невеликі за розміром помідори ретельно промиваємо у проточній воді. На 1 банку об'ємом 1 л знадобиться приблизно 10 штук.
Зелень петрушки також споліскуємо і викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.
Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо кільцями.
Банки заздалегідь промиваємо у воді з харчовою содою та витираємо насухо.
Для приготування маринаду беремо каструлю, висипаємо в неї цукор, сіль, ретельно перемішуємо і доводимо до кипіння. Після того, як маринад закипів, виливаємо в нього оцет.
Читайте також: Тільки помідори, сіль та цукор: рецепт найпростішого томатного соку на зиму.
Помідори розрізаємо навпіл і акуратно обрізаємо місця кріплення плодоніжок. Потім половинки рясно посипаємо меленим чорним перцем.
На дно кожної банки викладаємо запашний перець, лавровий лист, кільця цибулі, кілька гілочок петрушки та томати розрізом донизу – приблизно до середини банки. Потім додаємо ще трохи петрушки та цибулі, а також знову шар помідорів. Слідом заливаємо гарячим маринадом.
Стерилізуємо заготовку: ставимо на плиту велику каструлю, на дно якої кладемо рушник. Викладаємо в неї банки з помідорами, накриваємо їх кришками, заливаємо їх теплою водою по плічка. Після закипання води стерилізуємо 4-5 хвилин.
Потім герметично закриваємо кришками і перевертаємо догори дном до повного остигання приблизно на добу, а потім прибираємо в темне прохолодне місце.
- Раніше ми розповіли, як приготувати заправку для борщу на зиму з буряком та томатною пастою.
- Читайте також на theLime, що можна приготувати із зелених помідорів.
Цікаві новини для вас:
- Цей напій закривають замість звичайного компоту: рецепт домашнього живчика з яблук.
- Швидка консервація на зиму: як зробити густе варення з груш, щоб вони не розварилися.
- Салат з рисом "Сніданок туриста" – улюблений рецепт консервації: як закрити його на зиму.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.