Лайм

З перцем смакують найкраще: простий рецепт маринованих помідорів половинками

Закрийте декілька баночок на дозвіллі

Кожна досвідчена господиня має свій улюблений рецепт заготовки на зиму з помідорів: хтось квасить їх з гірчичним порошком у банках, хтось закриває за класичним рецептом з морквяним бадиллям, а інші роблять у солодкому маринаді. theLime підібрав простий рецепт маринованих помідорів з чорним меленим перцем, які консервують не цілими, а половинками.

Читайте також: Потрібно лише два інгредієнти: як закрити помідори на зиму, щоб були як свіжі.

Фото: pinterest.com

Інгредієнти: помідори, лавровий лист, перець запашний, чорний мелений перець, цибуля, петрушка.

Інгредієнти для маринаду: вода (1 л), цукор (100 г), сіль (1 ст. л. з гіркою), оцет (100 мл).

Приготування:

Невеликі за розміром помідори ретельно промиваємо у проточній воді. На 1 банку об'ємом 1 л знадобиться приблизно 10 штук.

Зелень петрушки також споліскуємо і викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.

Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо кільцями.

Банки заздалегідь промиваємо у воді з харчовою содою та витираємо насухо.

Для приготування маринаду беремо каструлю, висипаємо в неї цукор, сіль, ретельно перемішуємо і доводимо до кипіння. Після того, як маринад закипів, виливаємо в нього оцет.

Читайте також: Тільки помідори, сіль та цукор: рецепт найпростішого томатного соку на зиму.

Помідори розрізаємо навпіл і акуратно обрізаємо місця кріплення плодоніжок. Потім половинки рясно посипаємо меленим чорним перцем.

На дно кожної банки викладаємо запашний перець, лавровий лист, кільця цибулі, кілька гілочок петрушки та томати розрізом донизу – приблизно до середини банки. Потім додаємо ще трохи петрушки та цибулі, а також знову шар помідорів. Слідом заливаємо гарячим маринадом.

Стерилізуємо заготовку: ставимо на плиту велику каструлю, на дно якої кладемо рушник. Викладаємо в неї банки з помідорами, накриваємо їх кришками, заливаємо їх теплою водою по плічка. Після закипання води стерилізуємо 4-5 хвилин.

Потім герметично закриваємо кришками і перевертаємо догори дном до повного остигання приблизно на добу, а потім прибираємо в темне прохолодне місце.

Цікаві новини для вас:

  1. Цей напій закривають замість звичайного компоту: рецепт домашнього живчика з яблук.
  2. Швидка консервація на зиму: як зробити густе варення з груш, щоб вони не розварилися.
  3. Салат з рисом "Сніданок туриста" – улюблений рецепт консервації: як закрити його на зиму.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні