Лайм

Можна заморозити або перебити з олією: найкращі способи зберігання базиліку на зиму

Збережіть аромат літа

Кожна господиня мріє зберегти вирощений та зібраний урожай якнайдовше. Особливо це актуально на тлі тривожних новин про складну зиму та чергове підвищення цін на базові продукти харчування. І якщо ви вже знаєте, як заготовити кріп або заморозити кабачки, візьміть собі на замітку, що як можна зберегти базилік. theLime ділиться простими способами.

Читайте також: Як заготовити петрушку на зиму, щоб була як свіжа: топ-5 способів.

Базилік можна сушити, заморожувати, консервувати разом з іншими пряними травами. Сушений базилік має не менш приємний аромат, ніж свіжий. Зробити таку заготовку простіше простого його можна висушити на відкритому повітрі, в електросушарці, мікрохвильовій печі, духовці.

Фото: pixabay.com

Як заморозити базилік?

Перший спосіб

Рослини промиваємо під проточною водою і на 3-5 секунд опускаємо в окріп, після чого відразу занурюємо в дуже холодну воду. Потім викладаємо на чистий рушник і трохи підсушуємо. Розкладаємо невеликі порції базиліка в пакетики та відправляємо у морозильну камеру.

Другий спосіб

Базилік промиваємо, висушуємо та подрібнюємо ножем. Викладаємо у форми для льоду і заливаємо водою, відправляємо в морозилку. Потім дістаємо та виймаємо кубики льоду із зеленню, складаємо в пакет і знову кладемо в холод.

Третій спосіб

Подрібнюємо базилік, змішуємо його з оливковою олією та виливаємо суміш у формочки для льоду, як було описано вище.

Фото: pinterest.com

Читайте також: Як зробити чорнослив на зиму: прості способи в духовці, сушарці та мікрохвильовій печі.

Як приготувати базилік на зиму у вигляді приправи?

Перший спосіб – з петрушкою та селерою

Беремо по 200 г базиліка та петрушки, 50 г листя селери, 3 головки часнику, 2 шт. пекучого перцю, 3 ст. л. солі.

Зелень промиваємо, перець чистимо, просушуємо та пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо на блендері. Суміш викладаємо у попередньо простерилізовану банку та зберігаємо в холодильнику.

Така приправа відмінно поєднується з оливковою олією, майонезом, кетчупом та сметаною.

Другий спосіб – з горіхами

Потрібно взяти 150 г базиліка, 15 шт. волоських горіхів, 6 ст. л. оливкової олії, 10 зубків часнику, 1 ч. л. солі. Базилік миємо і даємо йому трохи обсохнути, часник очищаємо від лушпиння. Базилік, часник та ядра волоського горіха у блендері подрібнюємо у пасту. Додаємо сіль та оливкову олію. Готову приправу перекладаємо у попередньо простерилізовані банки, закриваємо кришками. Зберігаємо в холодильнику.

Якщо змішати цю приправу з тертим сиром, вийде неймовірно смачний соус песто.

Фото: pinterest.com

Цікаві новини для вас:

  1. Що робити з зеленими помідорами, які повільно червоніють: методи досвідчених городників.
  2. Не витрачайте гроші на підробку: як розпізнати якісний натуральний мед.
  3. Як відлякати ос на природі: натуральні засоби, які не подобаються комахам.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також