Лайм

Хріновина - гострий соус з помідорів з хроном і часником: як його приготувати

Зробіть смачну консервацію своїми руками

Якщо ви вже знаєте рецепт найпростішої сирої аджики з хроном, зробіть також на зиму іншу, не менш смачну заготовку – хріновину. Гострий соус з помідорів з хроном і часником готується доволі легко, і він здивує вас своїм легким пікантним смаком.

Фото: unsplash.com

Читайте також: Рецепт у 5-літровому відрі. Готуємо смачні квашені помідори з гірчицею.

Інгредієнти: помідор 4 кг, очищений корінь хрону 250 гр, часник 4 головки, сіль 8 ч л, цукор 4 ч л. Із вказаних пропорцій у вас має вийти близько 4 л готової аджики. Приблизний час приготування - 1,5 години.

Приготування: стиглі томати промийте під холодною водою, видаліть залишки вологи, приберіть хвостики та місця загнивання у разі потреби. Після цього поріжте плід невеликими шматочками - таким чином, щоб його легко було подрібнити у м’ясорубці чи блендері. Далі переходьте до хрону: з кореня видаліть нижню частину далі за допомогою ножа та приберіть шкірку. Промийте очищений хрон під проточною водою та облийте кип'ятком. Часник очистіть від лушпиння.

Після цього помідори подрібніть зручним для вас способом. До готового томатного соку додайте хрін, часник, цукор та сіль. Все разом подрібніть ще раз у блендері чи м'ясорубці.

Читайте на тему: Цей рецепт врятує невдалий урожай. Закриваємо зелені помідори з часником і перцем.

Фото: pinterest.com

Переходьте до стерилізації банок та кришок. Кришки залийте кропом і відправте на вогонь. Банки простерилізуйте в духовці протягом 30 хвилин за температури 150°. Після цього готову аджику розлийте по стерильним баночкам та закрийте кришками. Смачну готову консервацію відправте зберігатися у темне холодне місце.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу