Лайм

Як закрити кетчуп на зиму: найпростіший рецепт густого соусу з яблуками

Поекспериментуйте на дозвіллі

Кінець літа для багатьох господинь гаряча пора, адже потрібно встигнути закрити різноманітні салати та мариновані овочі на зиму. І якщо ви вже зробили кілька банок сирої аджики з хроном або томатної пасти, цього разу приготуйте густий кетчуп з помідорів та кислих яблук. theLime ділиться простим рецептом.

Читайте також: Кетчуп із кабачків на зиму – справжня знахідка: як приготувати ніжний та густий соус.

Фото: instagram.com/offahhka

Інгредієнти на 5 л кетчупу: помідори (6 кг), кислі яблука (1 кг), цибуля (500 г), перець чилі (2-6 шт.), цукор (550 г), сіль (2,5 ст. л), часник (2 головки), кориця (0,5 ч. л.), солодка паприка (1-2 ст. л.), чорний перець (1 ч. л.), гвоздика (10 шт.), оцет 9% (50 г).

Приготування:

Помідори промиваємо, робимо на них хрестоподібні надрізи та акуратно знімаємо шкірку. Потім вирізаємо місце кріплення плодоніжки.

Цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо великими шматочками. Яблука теж чистимо, вирізаємо насіннєву коробку, ріжемо середніми скибочками.

Перець чилі з насінням теж нарізаємо великими шматочками.

Стерилізуємо банки будь-яким зручним для вас способом: у духовці, мікрохвильовій печі або на пару. Кришки обдаємо окропом.

Читайте також: З буряком та томатною пастою: як приготувати заправку для борщу на зиму.

Пересипаємо всі підготовлені інгредієнти у велику каструлю та ставимо варити на плиту. Варимо 30-40 хвилин, потім подрібнюємо занурювальним блендером до однорідної консистенції.

Потім одержану масу варимо ще 20 хвилин. Додаємо сіль, цукор, солодку паприку, чорний перець та гвоздику, яку необхідно загорнути у марлю.

Часник очищаємо, пропускаємо через прес і також додаємо в томатну масу. Проварюємо все разом ще приблизно 30 хвилин. Наприкінці вливаємо оцет і тримаємо на плиті ще 2-3 хвилини. Акуратно виймаємо марлю з гвоздикою та переливаємо кетчуп у стерилізовані банки.

Закриваємо кришками, перевертаємо вгору дном, накриваємо пледом або ковдрою і залишаємо до охолодження. Потім прибираємо томатний соус у льох до зими.

Цікаві новини для вас:

  1. Квашені помідори по-єврейськи – рецепт консервації на зиму, який став хітом у господинь.
  2. Як готують лечо на півдні України: класичний рецепт із солодкого перцю та помідорів.
  3. Салат з рисом "Сніданок туриста" – улюблений рецепт консервації: як закрити його на зиму.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні