Лайм

Бутерброди у школу: рецепти смачних і корисних сендвічів для дитячого перекусу

Мамам на замітку

Напередодні 1 вересня у батьків школярів як завжди багато клопоту: потрібно підготувати дитину як психологічно, так і купити все необхідне приладдя, а якщо вона йде в перший клас, особливу увагу приділити якісному рюкзаку. Також важливо подбати про правильне харчування. theLime ділиться простими рецептами смачних і корисних сендвічів для дитячого перекусу.

Читайте також: Безоплатне харчування в школах: що буде у новому навчальному році.

Лаваш із сиром та зеленню

Інгредієнти: лаваш (3 листи), твердий сир (100 г), кисломолочний сир (150 г), зелена цибуля, петрушка, помідор (1 шт.), майонез або натуральний йогурт.

Приготування:

Лаваш змащуємо майонезом або натуральним йогуртом, розподіляємо твердий сир, натертий на тертці, зверху кисломолочний сир, порізану зелену цибулю, зелень, кубики помідора.

Загортаємо в рулет, за бажанням розрізаємо на частини. Обсмажуємо на сухій сковороді без олії до рум'яної скоринки.

Фото: instagram.com/vengeltatiana

Читайте також: Як допомогти дитині пристосуватися до саду чи школи: поради для батьків.

Бутерброд з авокадо

Інгредієнти: авокадо (1 шт.), лимон (0,5 шт.), сіль (за смаком), перець чорний мелений (за смаком), хліб тостовий (3 шт.), рослинна олія (для смаження).

Приготування:

Авокадо миємо, розрізаємо навпіл і виймаємо кісточку. За допомогою ложки виймаємо з нього м'якоть і складаємо в глибоку миску. Подрібнюємо м'якоть виделкою або за допомогою блендера. Солимо і перчимо за смаком, можна також додати кілька крапель лимонного соку.

Хліб підсмажуємо на олії до золотистої скоринки. Можна використовувати сковороду з антипригарним покриттям та підсмажити тости без олії.

На кожну грінку викладаємо пюре з авокадо. Ложкою або ножем намагаємося розподілити авокадо поступово по всій поверхні грінки. За бажанням зверху також можна покласти скибочки нарізаного огірка.

Фото: pinterest.com

Читайте також: З бантами, стрічками чи косами: яку зачіску зробити дівчинці на 1 вересня.

Рол з лаваша з куркою та овочами

Інгредієнти: лаваш (2 шт.), куряче філе (1 шт.), капуста, огірок, болгарський перець, корейська морква, твердий сир (4-5 скибочок).

Інгредієнти для соусу: сметана (3-4 ст. л.), в'ялені томати (4-5 шт.), сухий часник (1/2 ч. л.), паприка (1/2 ч. л.), італійські трави (1/2 ч. л.), сіль (1/3 ч. л.).

Приготування:

Куряче філе необхідно заздалегідь відварити або запекти в духовці. Для цього промиваємо його у проточній воді, обрізаємо, якщо є, зайвий жир та хрящі. Ставимо на плиту каструлю з водою, відправляємо до неї філе, солимо. Варимо до готовності – приблизно 20 хвилин. Чекаємо, доки воно охолоне, а потім нарізаємо середніми шматочками.

Капусту промиваємо у проточній воді, знімаємо кілька верхніх листочків. Шинкуємо ножем.

Болгарський перець теж споліскуємо, вирізаємо насіннєву коробку, нарізаємо тонкими скибочками.

Для соусу з'єднуємо всі інгредієнти та збиваємо занурювальним блендером.

Викладаємо на лаваш овочі, поливаємо соусом, потім шматочки курячого філе, додаємо ще соус, зверху сир, потім згортаємо лаваш.

Розігріваємо сковороду без олії та підсмажуємо рол з куркою з двох боків, щоб вийшла апетитна золотиста скоринка.

Фото: instagram.com/vkysnyama

Читайте також: Підготовка дитини до школи: в яку суму цього року обійдеться базовий набір.

Сендвіч з тунцем і яйцем

Інгредієнти: яйце (1 шт.), хліб (2 скибочки), помідор (1 шт.), консервований тунець (40 г), зелень, спеції.

Приготування:

Яйце відварюємо вкруту - 10 хвилин після закипання води. Очищаємо від шкаралупи, дрібно нарізаємо або треомо на тертці.

З консервованого тунця зливаємо зайву рідину, змішуємо його з яйцем, за бажанням додаємо сіль, спеції. Помідор промиваємо та нарізаємо.

Викладаємо суміш із тунця та яйця на хліб. Хліб можна підсмажити на сковороді або в тостері. Зверху викладаємо один або кілька скибочок помідора, а на нього ще один шматочок хліба.

Фото: pinterest.com

Цікаві новини для вас:

  1. Як приготувати кетчуп "Лагідний" у домашніх умовах: простий рецепт на зиму.
  2. Лиганці – це карпатські вареники без борошна: як приготувати смачну українську страву.
  3. Рецепт круасанів із замороженого листкового тіста обожнюють за простоту: як їх приготувати.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні