Кінець літа для багатьох господинь – гаряча пора, адже потрібно встигнути заготувати різноманітні салати та мариновані овочі на зиму. І якщо ви вже закрили кілька банок томатного соку, цього разу зробіть кетчуп "Лагідний". theLime підібрав найпростіший рецепт.
Читайте також: Густий домашній кетчуп із помідорів: як швидко приготувати на зиму із крохмалем.
Інгредієнти: помідори (2 кг), яблука (250 г), цибуля (250 г), солодкий червоний перець (1 шт.), гострий червоний перець (0,25 стручка), часник (4 зубчики), сіль (1 ст. л.), цукор (150 г), кориця (0,5 ч. л.), оцет 9% (60-70 мл), солодка паприка (1 ч. л.), лавровий лист (2 шт.), гвоздика (4 шт.).
Приготування:
Всі овочі ретельно промиваємо у проточній воді. Томати нарізаємо довільно, можна попередньо зняти з них шкірку та обрізати місця кріплення плодоніжки.
Яблука розрізаємо і дістаємо насіннєву коробку, цибулю та часник очищаємо від лушпиння. З солодкого перцю вирізаємо насіння та білі прожилки. Нарізаємо все довільними шматочками та викладаємо у велику каструлю з товстим дном.
Ставимо каструлю на повільний вогонь і проварюємо з моменту закипання півтори години. Іноді помішуємо. Маса повинна вийти досить густою завдяки яблукам.
Читайте також: Хріновина – гострий соус із помідорів із хріном та часником: як його приготувати.
Знімаємо з плити, подрібнюємо блендером до однорідності. Проціджуємо масу через сито, щоб вийшло ніжне однорідне пюре.
Переливаємо його знову в каструлю. Додаємо всі спеції, крім оцту. Ставимо на повільний вогонь, варимо, помішуючи, з моменту закипання 20-25 хвилин. Можна й довше уварювати до бажаної консистенції.
Наприкінці вливаємо оцет. Варимо ще 3 хвилини, потім видаляємо лавровий лист і гвоздику.
Тим часом стерилізуємо банки та кришки. Банки промиваємо у проточній воді з миючим засобом або харчовою содою. Стерилізуємо в духовці при температурі 180°С, на пару або в мікрохвильовій печі. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою 5-10 хвилин.
Розливаємо кетчуп "Лагідний" у стерилізовані банки, герметично закриваємо кришками. Перевертаємо догори дном і укутуємо до охолодження при кімнатній температурі. Потім прибираємо на зберігання у льох чи підвал.
- Раніше ми розповіли, як зробити ніжний та густий кетчуп із кабачків.
- Читайте також на theLime, як приготувати на зиму домашній кетчуп чилі.
Цікаві новини для вас:
- Моркву по-корейськи дуже легко приготувати на зиму: як це зробити.
- Що таке бурек і як приготувати цей простий турецький пиріг із м'ясною начинкою.
- Лиганці – це карпатські вареники без борошна: як приготувати смачну українську страву.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.