Морква по-корейськи – салат із нарізаної моркви у вигляді тонкої та довгої соломки, часнику, рослинної олії та приправ. Чимало господинь використовують її як інгредієнт для приготування різних страв, наприклад, салату Буніто з куркою або оригінального з крабовими паличками. theLime підібрав простий рецепт такої закуски.
Читайте також: Яку рибну консерву можна додати у салат Мімоза: класичний рецепт та його варіанти.
Інгредієнти: морква (1 кг), сіль (1 ч. л.), перець (1 ч. л.), часник (1 головка), цибуля (0,5 шт.), цукор (3 ст. л.), яблучний оцет (5 ст. л.) або столовий оцет (3 ст. л.), рослинна олія (100-150 г), коріандр (1 ч. л.).
Приготування:
Моркву промиваємо, чистимо і тремо на спеціальній терці для моркви по-корейськи.
Додаємо до неї спеції: сіль, мелений чорний перець, коріандр, цукор. Все ретельно перемішуємо.
Читайте також: Моркву по-корейськи дуже легко приготувати на зиму: як це зробити.
Часник очищаємо від лушпиння і тремо на терці або пропускаємо через прес. Додаємо подрібнений часник у моркву та перемішуємо.
Додаємо в салат яблучний або столовий оцет. Відставляємо убік.
Цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо дуже дрібно. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо цибулю до золотистої скоринки. Разом з олією, що залишилася, додаємо її до моркви. Перемішуємо.
Накриваємо харчовою плівкою та відправляємо в холодильник на ніч, а краще на добу.
- Читайте також на theLime, які салати з пекінською капустою можна приготувати щодня і до свята.
Цікаві новини для вас:
- Солодкий рис та риба в томаті: як виглядає святкове меню на єврейський Новий рік.
- Як приготувати пишні панкейки: помилки у рецептурі, які часто припускаються.
- Готувати простіше, ніж тефтелі: рецепт ніжних курячих фрикадельок у вершковому соусі.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.