Морква по-корейськи – салат з нарізаної моркви у вигляді тонкої та довгої соломки, часнику, рослинної олії та приправ. Чимало господинь використовують її як інгредієнт для приготування різних страв, наприклад, салату Буніто з куркою або оригінального салату з крабовими паличками. theLime підібрав простий рецепт, як приготувати цю популярну закуску на зиму.
Читайте також: Як приготувати соковиту та пікантну моркву по-корейськи в домашніх умовах: простий рецепт.
Інгредієнти: морква (1 кг), часник (6-8 зубчиків), рослинна олія (0,5 склянки), цукор (4 ст. л.), сіль (3 ст. л.), оцет 9% (3 ст. л.), коріандр, чорний перець та інші спеції (2 ч. л.), гострий перець.
Приготування:
Моркву промиваємо у проточній воді, очищаємо та тремо на спеціальній терці для корейської моркви. Часник очищаємо від лушпиння і тремо на дрібній терці або пропускаємо через прес.
Перемішуємо моркву з часником та зі спеціями (коріандром, чорним перцем). Можна використовувати магазинну приправу для моркви по-корейськи, додавати каррі та цибулю за смаком.
Тим часом підготуємо банки та кришки для закуски. Для цього найбільше підходять маленькі баночки (0,5 л, 0,7 л, 1 л). Ємності потрібно оглянути – важливо, щоб на них не було дефектів. Відібрані банки слід промити в гарячій воді і з додаванням соди або засобу для миття посуду. Потім ємності ще раз промиваємо під проточною водою та стерилізуємо. Для цього їх необхідно помістити в гарячу духовку на 5 хвилин за температури 180°С. Також для стерилізації можна використовувати мікрохвильову піч: наливаємо в кожну банку трохи води і вмикаємо найбільшу потужність, чекаємо приблизно 3-5 хвилин. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою 10-15 хвилин.
Читайте також: Салат з рисом "Сніданок туриста" – улюблений рецепт консервації: як закрити його на зиму.
На дно простерилізованої банки викладаємо невеликий шматочок гострого перцю і щільно заповнюємо банку морквою з часником та спеціями.
Потім у банку заливаємо окріп і чекаємо приблизно 10 хвилин. Зливаємо воду в каструлю, додаємо олію, сіль, цукор, а після того, як маринад закипить, – оцет.
Розливаємо маринад у банки, потім закочуємо їх, перевертаємо догори дном, укутуємо теплим пледом або ковдрою до повного остигання. Потім переставляємо банки з морквою по-корейськи в прохолодне місце до зими.
- Читайте також на theLime, як приготувати капусту по-корейськи з морквою та часником.
- Баклажани як гриби – смачний салат на зиму: як приготувати з майонезом і грибною приправою.
- Солодкі та соковиті помідори половинками – найкращий рецепт консервації на зиму.
- Як приготувати аджику: рецепти консервації на зиму, які обожнюють за смак та простоту.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.