Лайм

Моркву по-корейськи дуже легко приготувати на зиму: як це зробити

Закрийте кілька баночок

Морква по-корейськи салат з нарізаної моркви у вигляді тонкої та довгої соломки, часнику, рослинної олії та приправ. Чимало господинь використовують її як інгредієнт для приготування різних страв, наприклад, салату Буніто з куркою або оригінального салату з крабовими паличками. theLime підібрав простий рецепт, як приготувати цю популярну закуску на зиму.

Читайте також: Як приготувати соковиту та пікантну моркву по-корейськи в домашніх умовах: простий рецепт.

Фото: pinterest.com

Інгредієнти: морква (1 кг), часник (6-8 зубчиків), рослинна олія (0,5 склянки), цукор (4 ст. л.), сіль (3 ст. л.), оцет 9% (3 ст. л.), коріандр, чорний перець та інші спеції (2 ч. л.), гострий перець.

Приготування:

Моркву промиваємо у проточній воді, очищаємо та тремо на спеціальній терці для корейської моркви. Часник очищаємо від лушпиння і тремо на дрібній терці або пропускаємо через прес.

Перемішуємо моркву з часником та зі спеціями (коріандром, чорним перцем). Можна використовувати магазинну приправу для моркви по-корейськи, додавати каррі та цибулю за смаком.

Тим часом підготуємо банки та кришки для закуски. Для цього найбільше підходять маленькі баночки (0,5 л, 0,7 л, 1 л). Ємності потрібно оглянути важливо, щоб на них не було дефектів. Відібрані банки слід промити в гарячій воді і з додаванням соди або засобу для миття посуду. Потім ємності ще раз промиваємо під проточною водою та стерилізуємо. Для цього їх необхідно помістити в гарячу духовку на 5 хвилин за температури 180°С. Також для стерилізації можна використовувати мікрохвильову піч: наливаємо в кожну банку трохи води і вмикаємо найбільшу потужність, чекаємо приблизно 3-5 хвилин. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою 10-15 хвилин.

Читайте також: Салат з рисом "Сніданок туриста" – улюблений рецепт консервації: як закрити його на зиму.

На дно простерилізованої банки викладаємо невеликий шматочок гострого перцю і щільно заповнюємо банку морквою з часником та спеціями.

Потім у банку заливаємо окріп і чекаємо приблизно 10 хвилин. Зливаємо воду в каструлю, додаємо олію, сіль, цукор, а після того, як маринад закипить, – оцет.

Розливаємо маринад у банки, потім закочуємо їх, перевертаємо догори дном, укутуємо теплим пледом або ковдрою до повного остигання. Потім переставляємо банки з морквою по-корейськи в прохолодне місце до зими.

Фото: instagram.com/denisovairina9325

Цікаві новини для вас:

  1. Баклажани як гриби – смачний салат на зиму: як приготувати з майонезом і грибною приправою.
  2. Солодкі та соковиті помідори половинками – найкращий рецепт консервації на зиму.
  3. Як приготувати аджику: рецепти консервації на зиму, які обожнюють за смак та простоту.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні