Панкейки - популярні американські млинці, які мають безліч рецептів приготування. Наприклад, раніше ми розповідали, як їх зробити на йогурті, а цього разу поділимося основними правилами, про які слід пам'ятати під час приготування цієї страви.
Читайте також: Що приготувати замість звичайних макаронів: рецепт вершкової пасти з куркою.
Яка відмінність між оладками та панкейками?
Основна - це товщина тіста. Панкейки - дуже пишні млинці, набагато товщі за оладки.
Друга відмінність - це розмір. Панкейки більші за оладки, а третя - структура готового тіста. Тоді як оладки нагадують млинці та готують із млинцевого тіста на молоці чи кефірі, панкейки за своєю структурою нагадують бісквіт.
Наступна відмінність - технологія приготування тіста. Основа оладок - це кефір, а основа панкейків - збиті білки.
Від чого залежатиме пишність тіста на панкейки?
- від того, чи просіяли ви борошно, оскільки для приготування панкейків не слід використовувати не просіяне;
- температура інгредієнтів: молоко, яйця та інші компоненти мають бути кімнатної температури. Тобто дістати їх із холодильника варто заздалегідь;
- порядок додавання інгредієнтів: якщо ви хочете приготувати справжні пишні панкейки, спочатку слід змішати усі сухі компоненти і лише потім з'єднати їх із рідкими;
- тісто не можна довго вимішувати: як тільки но воно стало однорідним, воно готове;
- тісто також не можна перемішувати міксером, оскільки тоді зруйнується повітряна структура білків. Найкраще використовувати для цього силіконову лопатку, щоб панкейки вийшли ніжними та м'якими;
- тісто слід використовувати одразу після приготування. Якщо воно постоїть якийсь час, воно просто опаде: розпушувач перестане працювати і пишність млинців втратиться;
- якщо готувати панкейки не на розпушувачі, а на соді, її в жодному разі не слід гасити оцтом. Замість цього додайте кілька крапель лимонного соку;
- у тісто для панкейків не можна додавати начинку, наприклад, ягоди, горіхи чи шоколад є досить важкими і осядуть, порушивши таким чином структуру тіста. Замість пишних панкейків ви отримаєте більш плоскі. Замість цього краще налити тісто на сковорідку, дати йому схопитися, викласти швидко начинку і закрити її зверху ще однією порцією тіста.
Читайте на тему: Як приготувати пісну шарлотку з яблуками: простий рецепт без яєць.
Ще кілька поширених помилок:
- тісто для панкейків не можна довго збивати міксером - у такому разі воно може вийти гумовим;
- занадто багато борошна може призвести до того, що панкейки стануть жорсткими;
- їх потрібно готувати лише під кришкою, у інакшому випадку млинці не піднімуться;
- у випадку якщо панкейки не прожарюються, це означає, що ви додали забагато борошна. Врятувати тісто можна, додавши в нього трохи молока;
- наступний важливий аспект - сковорідка має бути добре прогрітою. Тісто для панкейків не слід наливати на холодну сковорідку. Перед першою порцією приготування її слід злегка змастити олією, наступні порції смажте уже без використання олії;
- якщо тісто занадто рідке - додайте трохи борошна, якщо густе - розведіть його молоком;
- якщо панкейки починають пригорати - зменшіть вогонь.
Як приготувати домашню нутеллу, щоб була смачніше магазинної: простий рецепт.
Цікаві новини для вас:
- Можна готувати без борошна: рецепт смачних оладок з манкою.
- Топ-10 смачних начинок для млинців, від яких всі у захваті.
- Як приготувати до чаю смачні макові млинці: простий рецепт.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.