Лайм

Як приготувати пишні панкейки: помилки у рецептурі, яких часто припускаються

Скористайтесь нескладними рекомендаціями

Панкейки - популярні американські млинці, які мають безліч рецептів приготування. Наприклад, раніше ми розповідали, як їх зробити на йогурті, а цього разу поділимося основними правилами, про які слід пам'ятати під час приготування цієї страви.

Читайте також: Що приготувати замість звичайних макаронів: рецепт вершкової пасти з куркою.

Фото: unsplash.com

Яка відмінність між оладками та панкейками?

Основна - це товщина тіста. Панкейки - дуже пишні млинці, набагато товщі за оладки.

Друга відмінність - це розмір. Панкейки більші за оладки, а третя - структура готового тіста. Тоді як оладки нагадують млинці та готують із млинцевого тіста на молоці чи кефірі, панкейки за своєю структурою нагадують бісквіт.

Наступна відмінність - технологія приготування тіста. Основа оладок - це кефір, а основа панкейків - збиті білки.

Від чого залежатиме пишність тіста на панкейки?

  • від того, чи просіяли ви борошно, оскільки для приготування панкейків не слід використовувати не просіяне;
  • температура інгредієнтів: молоко, яйця та інші компоненти мають бути кімнатної температури. Тобто дістати їх із холодильника варто заздалегідь;
  • порядок додавання інгредієнтів: якщо ви хочете приготувати справжні пишні панкейки, спочатку слід змішати усі сухі компоненти і лише потім з'єднати їх із рідкими;
  • тісто не можна довго вимішувати: як тільки но воно стало однорідним, воно готове;
  • тісто також не можна перемішувати міксером, оскільки тоді зруйнується повітряна структура білків. Найкраще використовувати для цього силіконову лопатку, щоб панкейки вийшли ніжними та м'якими;
  • тісто слід використовувати одразу після приготування. Якщо воно постоїть якийсь час, воно просто опаде: розпушувач перестане працювати і пишність млинців втратиться;
  • якщо готувати панкейки не на розпушувачі, а на соді, її в жодному разі не слід гасити оцтом. Замість цього додайте кілька крапель лимонного соку;
  • у тісто для панкейків не можна додавати начинку, наприклад, ягоди, горіхи чи шоколад є досить важкими і осядуть, порушивши таким чином структуру тіста. Замість пишних панкейків ви отримаєте більш плоскі. Замість цього краще налити тісто на сковорідку, дати йому схопитися, викласти швидко начинку і закрити її зверху ще однією порцією тіста.

Читайте на тему: Як приготувати пісну шарлотку з яблуками: простий рецепт без яєць.

Фото: unsplash.com

Ще кілька поширених помилок:

  • тісто для панкейків не можна довго збивати міксером - у такому разі воно може вийти гумовим;
  • занадто багато борошна може призвести до того, що панкейки стануть жорсткими;
  • їх потрібно готувати лише під кришкою, у інакшому випадку млинці не піднімуться;
  • у випадку якщо панкейки не прожарюються, це означає, що ви додали забагато борошна. Врятувати тісто можна, додавши в нього трохи молока;
  • наступний важливий аспект - сковорідка має бути добре прогрітою. Тісто для панкейків не слід наливати на холодну сковорідку. Перед першою порцією приготування її слід злегка змастити олією, наступні порції смажте уже без використання олії;
  • якщо тісто занадто рідке - додайте трохи борошна, якщо густе - розведіть його молоком;
  • якщо панкейки починають пригорати - зменшіть вогонь.

Як приготувати домашню нутеллу, щоб була смачніше магазинної: простий рецепт.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами