Лайм

Як готують грибну юшку у Карпатах: гуцульський рецепт, який варто спробувати

Спробуйте неповторний смак

Cпробуйте зробити не лише гороховий крем-суп з куркою, а також і грибну юшку за легким гуцульським рецептом. Вона готується з лісових грибів, і смак цієї страви стане для вас приємним кулінарним відкриттям. Далі вказані пропорції та покрокова інструкція з приготування.

На 3 л юшки знадобиться: 100 г сушених грибів (300 г свіжих або 400г морожених), 2-3 шт цибулі, 1 велика морква, 3-4ст л олії, сіль, чорний мелений перець, 2-3 зубчика часнику, зелень за смаком.

Читайте також: Традиційний рецепт дерунів з картоплі, який ніколи не втратить популярності у господинь.

Фото: unsplash.com

Приготування: гриби попередньо потрібно замочити на одну ніч або як мінімум на 3-4 години. Після цього їх проціджуємо, а юшку, яка у нас залишилася, ще раз проціджуємо через маленьке сито. Гриби можна залишити як є або подрібнити їх на менші шматочки. Після цього додаємо їх до нашої юшки, вливаємо туди ж трішки води та ставимо все разом готуватися на вогонь на півтори години.

Цибулю ріжемо дрібними шматочками та кидаємо на сковорідку смажитись. Коли вона напівготова, додаємо подрібнену на терці моркву. Час від часу все перемішуємо. Коли грибна юшка майже готова, солимо її та перчимо за смаком. Також додаємо туди нашу засмажку та все ретельно перемішуємо. Не забуваємо додати подрібнений часник.

Читайте на тему: Гратен – популярна страва з картоплі: як її приготувати з доступних інгредієнтів.

За потреби доливаємо ще трошки води, доводимо до кипіння та вимикаємо. Наша грибна юшка готова, даємо їй настоятись 10-15 хвилин, після чого сміливо куштуємо та насолоджуємося ніжним неймовірним смаком.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати