Лайм

Як готують грибну юшку у Карпатах: гуцульський рецепт, який варто спробувати

Спробуйте неповторний смак

Cпробуйте зробити не лише гороховий крем-суп з куркою, а також і грибну юшку за легким гуцульським рецептом. Вона готується з лісових грибів, і смак цієї страви стане для вас приємним кулінарним відкриттям. Далі вказані пропорції та покрокова інструкція з приготування.

На 3 л юшки знадобиться: 100 г сушених грибів (300 г свіжих або 400г морожених), 2-3 шт цибулі, 1 велика морква, 3-4ст л олії, сіль, чорний мелений перець, 2-3 зубчика часнику, зелень за смаком.

Читайте також: Традиційний рецепт дерунів з картоплі, який ніколи не втратить популярності у господинь.

Фото: unsplash.com

Приготування: гриби попередньо потрібно замочити на одну ніч або як мінімум на 3-4 години. Після цього їх проціджуємо, а юшку, яка у нас залишилася, ще раз проціджуємо через маленьке сито. Гриби можна залишити як є або подрібнити їх на менші шматочки. Після цього додаємо їх до нашої юшки, вливаємо туди ж трішки води та ставимо все разом готуватися на вогонь на півтори години.

Цибулю ріжемо дрібними шматочками та кидаємо на сковорідку смажитись. Коли вона напівготова, додаємо подрібнену на терці моркву. Час від часу все перемішуємо. Коли грибна юшка майже готова, солимо її та перчимо за смаком. Також додаємо туди нашу засмажку та все ретельно перемішуємо. Не забуваємо додати подрібнений часник.

Читайте на тему: Гратен – популярна страва з картоплі: як її приготувати з доступних інгредієнтів.

За потреби доливаємо ще трошки води, доводимо до кипіння та вимикаємо. Наша грибна юшка готова, даємо їй настоятись 10-15 хвилин, після чого сміливо куштуємо та насолоджуємося ніжним неймовірним смаком.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Приготуйте солодкі грінки: блогерка показала, як врятувати зачерствілу паску

Як у домашніх умовах приготувати солодкі грінки із черствої паски, яка залишилася після Великодня, щоб урізноманітнити своє звичне меню  

Як врятувати підмерзлу картоплю на городі: дієві поради

Які температури здатна витримати посаджена в землю картопля, а також як допомогти та врятувати рослини після нічних заморозків 

Міні з воланами і бермуди: стилістка назвала найбільш гарячі тренди сезону

Стилістка Яна Платонова продемонструвала в мережі, який одяг та взуття буде на піку популярності навесні та влітку 2024 року