Картопляний гратен – страва французької кухні; це декілька шарів ніжної та ароматної картоплі під дивовижною сирною скоринкою. Існує кілька рецептів приготування цієї страви: хтось готує її з грибами, а інші господині без. theLime ділиться простим рецептом такої картопляної запіканки.
Читайте також: Смачна та швидка вечеря: як приготувати кабачково-картопляні млинці.
Інгредієнти: картопля (6-12 шт.), цибуля (1 шт.), часник (2 зубчики), вершкове масло (40 г), борошно (3-4 ст. л.), молоко (500 мл), вершки ( 200 мл), твердий сир, сулугуні, сіль, перець.
Приготування:
Усі овочі промиваємо у проточній воді, очищаємо. Картоплю нарізаємо тоненькими слайсами, цибулю та часник кубиком.
Потім нарізану картоплю викладаємо на деко або форму для випічки.
Розігріваємо сковороду з олією, обсмажуємо на ній цибулю та часник. Через декілька хвилин додаємо вершкове масло та борошно. Через 3 хвилини поступово вливаємо молоко та інтенсивно помішуємо. Солимо, перчимо і додаємо вершки. Чекаємо, доки маса загустіє.
Читайте також: Готується дуже просто: рецепт коржиків з картоплею та сиром як начинка.
Картоплю солимо, перчимо і поливаємо зверху соусом. Потім викладаємо натертий на терці твердий сир.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Після того, як перший шар сиру потемніє, додаємо ще сир сулугуні. І ставимо запікатися ще на кілька хвилин – до рум'яної скоринки.
- Раніше ми розповіли, як приготувати в духовці картоплю по-французьки з м'ясом.
- Читайте також на theLime, як приготувати деруни з грибною юшкою за українським рецептом.
Цікаві новини для вас:
- Смачна закуска до м'яса та домашнього застілля: рецепт маринованих слив.
- Моркву по-корейськи дуже легко приготувати на зиму: як це зробити.
- Як зробити томатний сік з помідорів на зиму: найпростіший спосіб приготування.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.