Лайм

Гратен – популярна страва з картоплі: як її приготувати з доступних інгредієнтів

Побалуйте близьких

Картопляний гратен страва французької кухні; це декілька шарів ніжної та ароматної картоплі під дивовижною сирною скоринкою. Існує кілька рецептів приготування цієї страви: хтось готує її з грибами, а інші господині без. theLime ділиться простим рецептом такої картопляної запіканки.

Читайте також: Смачна та швидка вечеря: як приготувати кабачково-картопляні млинці.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти: картопля (6-12 шт.), цибуля (1 шт.), часник (2 зубчики), вершкове масло (40 г), борошно (3-4 ст. л.), молоко (500 мл), вершки ( 200 мл), твердий сир, сулугуні, сіль, перець.

Приготування:

Усі овочі промиваємо у проточній воді, очищаємо. Картоплю нарізаємо тоненькими слайсами, цибулю та часник кубиком.

Потім нарізану картоплю викладаємо на деко або форму для випічки.

Розігріваємо сковороду з олією, обсмажуємо на ній цибулю та часник. Через декілька хвилин додаємо вершкове масло та борошно. Через 3 хвилини поступово вливаємо молоко та інтенсивно помішуємо. Солимо, перчимо і додаємо вершки. Чекаємо, доки маса загустіє.

Читайте також: Готується дуже просто: рецепт коржиків з картоплею та сиром як начинка.

Картоплю солимо, перчимо і поливаємо зверху соусом. Потім викладаємо натертий на терці твердий сир.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Після того, як перший шар сиру потемніє, додаємо ще сир сулугуні. І ставимо запікатися ще на кілька хвилин – до рум'яної скоринки.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Смачна закуска до м'яса та домашнього застілля: рецепт маринованих слив.
  2. Моркву по-корейськи дуже легко приготувати на зиму: як це зробити.
  3. Як зробити томатний сік з помідорів на зиму: найпростіший спосіб приготування.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні