Лайм

Традиційний рецепт дерунів з картоплі, який ніколи не втратить популярності у господинь

Нестаріюча класика у кулінарії

Деруни – популярна страва з картоплі, яка за роки свого існування обросла численними варіаціями. Їх готують з різними начинками, як-от м'ясо або домашній сир, з усілякими підливками та експериментують з калібром кухонної терки. Але як би рецепти не відрізнялися, основа завжди залишається однаковою: картопля, цибуля, борошно і яйце. Розповідаємо, як приготувати деруни з картоплі за класичним рецептом.

Читайте також: Український рецепт, який варто спробувати: як приготувати деруни з грибною юшкою.

Фото: Getty Images

Інгредієнти: картопля (1 кг), борошно (2 ст.л.), яйця (1 шт.), сіль (1/2 ч.л. або за смаком), олія (для смаження).

Приготування:

Картоплю промийте під проточною водою, очистіть від шкірки і натріть на дрібній тертці. Відіжміть зайвий сік (всю рідину забирати не треба).

Цибулину очистіть від лушпиння і так само як і картоплю натріть на дрібній тертці. Отриману цибулеву кашку перекладіть в миску з головним інгредієнтом.

Далі вбийте яйце, додайте борошно, посоліть масу і ретельно перемішайте.

Читайте також: Як приготувати хрусткі деруни з м'ясом без борошна: простий рецепт.

Сковороду добре розігрійте, влийте олію без запаху і ложкою викладіть деруни. Смажте на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку.

Обсмажені деруни викладіть на тарілку, вистелену паперовими рушниками, щоб вони вбрали зайвий жир.

Деруни з картоплі подавайте гарячими зі сметаною.

Дізнайтесь також, як приготувати смачні картопляні палянички з доступних продуктів.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні