img

Новини

07:45 Найсильніші дощі з жовтня 2023: Гонконг паралізований зливою
07:39 Різанина у центрі Лондона: загинули дві людини, двоє важко поранені
07:22 Росіяни заявили про атаку на залізничний об'єкт в Ростовській області
img Світ
07:12 У РФ призупинили експорт бензину

28 липня

23:00 Кабмін погодив ще низку призначень: ключові зміни
img Політика
22:58 У Києві викрили посадовця «Укртелекому», який шпигував для ФСБ
22:37 Новий ультиматум Трампа для Путіна: Зеленський зробив заяву
img Політика
22:34 Економіка Білорусі перебуває у стагнації через інтеграцію з РФ
22:17 Уряд призначив тимчасового виконувача міністра культури: деталі рішення
img Політика
22:11 Сім’ї загиблих у полоні військових отримуватимуть по 15 млн гривень
21:54 Біля російського Нижнього Новгорода сталася пожежа в районі військового центру: деталі
21:53 ВАКС заочно заарештував постачальники «золотих яєць» Міноборони
21:29 Росія заборонила нафтопереробникам експортувати бензин до кінця літа: які назвали причини
21:27 Незаконний видобуток піску на Десні з екозбитком у 6 млн: справу передали до суду
21:12 Зеленський підписав закон про збільшення чисельності СБУ
img Політика
До всіх новин
Янтики з м'ясом рецепт - як приготувати чебуреки на сухій сковороді
Такий рецепт варто спробувати

Янтики - це чебуреки без жиру: як приготувати смачну страву кримськотатарської кухні

Понеділок, 18 вересня 2023, 14:16
ava
Наталка Лавринець

Редактор стрічки новин, невтомний ентузіаст у пошуку свіжих чуток та сенсацій у світі шоу-бізнесу. Знає реальний вік Олі Полякової, суть скандалу з Регіною Тодоренко і чи вагітна насправді Настя Каменських. Facebook

Ніжні хрусткі чебуреки з бульбашками і соковитою начинкою мають багато прихильників, але ця страва кримськотатарської кухні готується у фритюрі і потребує великої кількості олії. Не всі знають, що є альтернативний рецепт чебуреків на сухій сковороді, які називаються янтиками.

Читайте також: Топ-5 кулінарних секретів для приготування ідеальних хрумких чебуреків.

Начинкою для класичних янтиків є баранина, але й інші варіанти - курка, яловичина, картопля, гриби, сир. Свинину в традиційній кримськотатарській кухні у страви не додають, оскільки іслам вважає її забороненою їжею (харамом). У цьому матеріалі theLime підібрав для вас рецепт янтиків з фаршем із яловичини.

Фото: Getty Images

Інгредієнти: 300 г борошна, 60 мл води, 1 ч. л. солі, 2 ст. л. соняшникової олії, 150 г яловичого фаршу, половина цибулини, пучок кропу та петрушки, сіль, перець, копчена паприка – за бажанням.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Приготування:

У велику миску насипаємо борошно, формуємо по центру ямку, вливаємо в неї воду і трохи олії. Замішуємо тісто, яке має вийти пружним та еластичним. Накриваємо харчовою плівкою та залишаємо тісто, щоб трохи підійшло.

Читайте також: Щоб чебуреки були хрусткими та з бульбашками, додайте один інгредієнт.

Кріп і петрушку подрібнюємо, кладемо в миску. Натираємо цибулину на тертці. Солимо і перчимо, додаємо копчену паприку чи червоний перець. Фарш з яловичини з'єднуємо із зеленню та цибулею, перемішуємо всі інгредієнти. Якщо фарш вийшов дуже рідким, його краще процідити. Альтернативний варіант начинки – тертий сир сулугуні (150 г), сіль та перець, зелень.

Тісто для янтиків поділяємо на 6 шматочків. Кожен скочуємо в кульку, потім розкочуємо в тонкий коржик. З одного боку накладаємо невелику кількість начинки та згортаємо півколом. Краї зсередини можна змастити водою, щоб тісто добре склеїлося. Зайве тісто з обох боків можна зрізати за допомогою тарілки або спеціального інструменту.

Кладемо янтик на суху розігріту сковороду, по ходу приготування перевертаємо. Коли знімете янтик зі сковорідки, змастіть його олією або вершковим маслом, присипте зеленню. Подавайте з грецьким йогуртом, сметаною чи аджикою.

Раніше ми розповідали, як приготувати ліниві чебуреки з лаваша.

Цікаві новини для вас:

Сезон слив у розпалі: Ольга Сумська поділилася рецептом фірмового сливового пирога.

Пуляр - пишний французький омлет: як приготувати його замість звичайної яєчні.

Без цукру, олії та борошна: як приготувати натуральну домашню халву.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••
Янтики з м'ясом рецепт - як приготувати чебуреки на сухій сковороді
img

Новини

07:45 Найсильніші дощі з жовтня 2023: Гонконг паралізований зливою
07:39 Різанина у центрі Лондона: загинули дві людини, двоє важко поранені
07:22 Росіяни заявили про атаку на залізничний об'єкт в Ростовській області
img Світ
07:12 У РФ призупинили експорт бензину

28 липня

23:00 Кабмін погодив ще низку призначень: ключові зміни
img Політика
22:58 У Києві викрили посадовця «Укртелекому», який шпигував для ФСБ
22:37 Новий ультиматум Трампа для Путіна: Зеленський зробив заяву
img Політика
22:34 Економіка Білорусі перебуває у стагнації через інтеграцію з РФ
22:17 Уряд призначив тимчасового виконувача міністра культури: деталі рішення
img Політика
22:11 Сім’ї загиблих у полоні військових отримуватимуть по 15 млн гривень
21:54 Біля російського Нижнього Новгорода сталася пожежа в районі військового центру: деталі
21:53 ВАКС заочно заарештував постачальники «золотих яєць» Міноборони
21:29 Росія заборонила нафтопереробникам експортувати бензин до кінця літа: які назвали причини
21:27 Незаконний видобуток піску на Десні з екозбитком у 6 млн: справу передали до суду
21:12 Зеленський підписав закон про збільшення чисельності СБУ
img Політика
До всіх новин
Янтики з м'ясом рецепт - як приготувати чебуреки на сухій сковороді
Такий рецепт варто спробувати

Янтики - це чебуреки без жиру: як приготувати смачну страву кримськотатарської кухні

Понеділок, 18 вересня 2023, 14:16
ava
Наталка Лавринець

Редактор стрічки новин, невтомний ентузіаст у пошуку свіжих чуток та сенсацій у світі шоу-бізнесу. Знає реальний вік Олі Полякової, суть скандалу з Регіною Тодоренко і чи вагітна насправді Настя Каменських. Facebook

Ніжні хрусткі чебуреки з бульбашками і соковитою начинкою мають багато прихильників, але ця страва кримськотатарської кухні готується у фритюрі і потребує великої кількості олії. Не всі знають, що є альтернативний рецепт чебуреків на сухій сковороді, які називаються янтиками.

Читайте також: Топ-5 кулінарних секретів для приготування ідеальних хрумких чебуреків.

Начинкою для класичних янтиків є баранина, але й інші варіанти - курка, яловичина, картопля, гриби, сир. Свинину в традиційній кримськотатарській кухні у страви не додають, оскільки іслам вважає її забороненою їжею (харамом). У цьому матеріалі theLime підібрав для вас рецепт янтиків з фаршем із яловичини.

Фото: Getty Images

Інгредієнти: 300 г борошна, 60 мл води, 1 ч. л. солі, 2 ст. л. соняшникової олії, 150 г яловичого фаршу, половина цибулини, пучок кропу та петрушки, сіль, перець, копчена паприка – за бажанням.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА
Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Приготування:

У велику миску насипаємо борошно, формуємо по центру ямку, вливаємо в неї воду і трохи олії. Замішуємо тісто, яке має вийти пружним та еластичним. Накриваємо харчовою плівкою та залишаємо тісто, щоб трохи підійшло.

Читайте також: Щоб чебуреки були хрусткими та з бульбашками, додайте один інгредієнт.

Кріп і петрушку подрібнюємо, кладемо в миску. Натираємо цибулину на тертці. Солимо і перчимо, додаємо копчену паприку чи червоний перець. Фарш з яловичини з'єднуємо із зеленню та цибулею, перемішуємо всі інгредієнти. Якщо фарш вийшов дуже рідким, його краще процідити. Альтернативний варіант начинки – тертий сир сулугуні (150 г), сіль та перець, зелень.

Тісто для янтиків поділяємо на 6 шматочків. Кожен скочуємо в кульку, потім розкочуємо в тонкий коржик. З одного боку накладаємо невелику кількість начинки та згортаємо півколом. Краї зсередини можна змастити водою, щоб тісто добре склеїлося. Зайве тісто з обох боків можна зрізати за допомогою тарілки або спеціального інструменту.

Кладемо янтик на суху розігріту сковороду, по ходу приготування перевертаємо. Коли знімете янтик зі сковорідки, змастіть його олією або вершковим маслом, присипте зеленню. Подавайте з грецьким йогуртом, сметаною чи аджикою.

Раніше ми розповідали, як приготувати ліниві чебуреки з лаваша.

Цікаві новини для вас:

Сезон слив у розпалі: Ольга Сумська поділилася рецептом фірмового сливового пирога.

Пуляр - пишний французький омлет: як приготувати його замість звичайної яєчні.

Без цукру, олії та борошна: як приготувати натуральну домашню халву.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••