Лайм

Янтики - це чебуреки без жиру: як приготувати смачну страву кримськотатарської кухні

Такий рецепт варто спробувати

Ніжні хрусткі чебуреки з бульбашками і соковитою начинкою мають багато прихильників, але ця страва кримськотатарської кухні готується у фритюрі і потребує великої кількості олії. Не всі знають, що є альтернативний рецепт чебуреків на сухій сковороді, які називаються янтиками.

Читайте також: Топ-5 кулінарних секретів для приготування ідеальних хрумких чебуреків.

Начинкою для класичних янтиків є баранина, але й інші варіанти - курка, яловичина, картопля, гриби, сир. Свинину в традиційній кримськотатарській кухні у страви не додають, оскільки іслам вважає її забороненою їжею (харамом). У цьому матеріалі theLime підібрав для вас рецепт янтиків з фаршем із яловичини.

Фото: Getty Images

Інгредієнти: 300 г борошна, 60 мл води, 1 ч. л. солі, 2 ст. л. соняшникової олії, 150 г яловичого фаршу, половина цибулини, пучок кропу та петрушки, сіль, перець, копчена паприка – за бажанням.

Приготування:

У велику миску насипаємо борошно, формуємо по центру ямку, вливаємо в неї воду і трохи олії. Замішуємо тісто, яке має вийти пружним та еластичним. Накриваємо харчовою плівкою та залишаємо тісто, щоб трохи підійшло.

Читайте також: Щоб чебуреки були хрусткими та з бульбашками, додайте один інгредієнт.

Кріп і петрушку подрібнюємо, кладемо в миску. Натираємо цибулину на тертці. Солимо і перчимо, додаємо копчену паприку чи червоний перець. Фарш з яловичини з'єднуємо із зеленню та цибулею, перемішуємо всі інгредієнти. Якщо фарш вийшов дуже рідким, його краще процідити. Альтернативний варіант начинки – тертий сир сулугуні (150 г), сіль та перець, зелень.

Тісто для янтиків поділяємо на 6 шматочків. Кожен скочуємо в кульку, потім розкочуємо в тонкий коржик. З одного боку накладаємо невелику кількість начинки та згортаємо півколом. Краї зсередини можна змастити водою, щоб тісто добре склеїлося. Зайве тісто з обох боків можна зрізати за допомогою тарілки або спеціального інструменту.

Кладемо янтик на суху розігріту сковороду, по ходу приготування перевертаємо. Коли знімете янтик зі сковорідки, змастіть його олією або вершковим маслом, присипте зеленню. Подавайте з грецьким йогуртом, сметаною чи аджикою.

Раніше ми розповідали, як приготувати ліниві чебуреки з лаваша.

Цікаві новини для вас:

Сезон слив у розпалі: Ольга Сумська поділилася рецептом фірмового сливового пирога.

Пуляр - пишний французький омлет: як приготувати його замість звичайної яєчні.

Без цукру, олії та борошна: як приготувати натуральну домашню халву.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали знаки Зодіаку, у яких найчастіше народжуються близнюки

Астрологи розповіли, що у Близнюків, Раків та Риб найчастіше народжуються близнюки

Ідеально до картопляного пюре: блогерка показала, як приготувати смачні мітболи у соусі

Як у домашніх умовах приготувати мітболи з фаршу у вершково-соєвому соусі, щоб урізноманітнити своє меню та здивувати близьких

Джинси кольору кокосового молока – актуальний тренд 2024 року: ідеї для стилізації

Стилістrf Юлія Попель розповіла про тренд 2024 року – джинси кольору кокосового молока, які можна поєднувати з будь-яким верхом та взуттям