Господині, для яких приготування страв – це не просто рутина, а хобі, часто експериментують як із українською кухнею, так і з іншими. І якщо ви вже балували свою родину хачапурі з сиром і яйцем на сковороді або грузинською ачмою, цього разу урізноманітніть своє меню хрусткими чебуреками. theLime підібрав простий рецепт і ділиться секретами приготування.
Топ-5 кулінарних секретів для приготування ідеальних чебуреків:
1. Розкочуємо тісто максимально тонко.
2. У фарш необхідно додавати воду, щоб він був не сухим, його потрібно не накладати на тісто, а розмазувати.
3. У начинку потрібно додавати приблизно рівну кількість м'яса та цибулі. Цибулю необхідно дрібно нарізати ножем або натерти на буряковій терці й ще трохи подрібнити ножем.
4. Смажити чебуреки потрібно в досить великій кількості олії, щоб вони були занурені в неї повністю і не торкалися дна.
5. Під час обсмажування чебуреки необхідно або перевертати лише 1 раз через 1-2 хвилини після занурення в олію, коли схопиться нижня сторона, або не перевертати взагалі. Інакше верхня сторона тіста розм'якне і, опинившись унизу в гарячій олії, розірветься, сік із чебуреків витікатиме, і олія почне стріляти, а страва зіпсується.
Читайте також: Як приготувати ліниві чебуреки з лаваша.
Інгредієнти для тіста: окріп (1 склянка), пшеничне борошно (3 склянки), олія (3 ст. л.), горілка (2 ст. л.), сіль (1 ч. л.).
Інгредієнти для начинки: яловичина (350 г), цибуля (2 шт), петрушка, крижана вода (100-150 г), сіль, чорний перець.
Приготування:
Для чебуреків на окропі підігріваємо воду і виливаємо в глибоку ємність. Додаємо 3 ст. л. рослинної олії та сіль, ретельно перемішуємо, щоб усі кристали розчинилися.
Додаємо до рідких інгредієнтів 1 склянку просіяного борошна. Починаємо замішувати тісто спочатку виделкою. Потім додаємо горілку, розмішуємо. Потім поступово вводимо борошно, що залишилося, - стільки, скільки необхідно тісту. Загортаємо в харчову плівку і залишаємо приблизно на годину, щоб воно "відпочило".
Читайте також: Ліза Глінська поділилася рецептом ідеального тіста для чебуреків із м'ясом.
М'ясо промиваємо у проточній воді, ріжемо невеликими шматочками, пропускаємо через м'ясорубку. Додаємо до нього подрібнені цибулю та часник, сіль, перець.
Замішуємо фарш, додаємо крижану воду, накриваємо харчовою плівкою і ставимо начинку в холодильник, поки "відпочиває" тісто.
Через зазначений проміжок часу розділяємо тісто на 4 приблизно рівні частини, з кожної робимо ковбаску, поділяємо на 7-8 кульок. Розкочуємо кожну кульку, викладаємо в неї фарш на один із країв, накриваємо начинку іншим краєм тіста – так, щоб вийшов півмісяць, а краї скріплюємо виделкою.
Розігріваємо сковороду з високими бортами з великою кількістю олії. Смажимо чебуреки на окропі приблизно 5-7 хвилин, доки не з'являться бульбашки. Потім можна викласти чебуреки з м'ясом на паперові серветки, щоб увібрався зайвий жир.
Подаємо чебуреки з яловичиною до столу та насолоджуємось смаком.
- Раніше ми розповіли про рецепт ніжних чебуреків із бульбашками.
- Читайте також на theLime, як приготувати пишні біляші в духовці.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.