Літо для багатьох господинь – найгарячіша пора, адже потрібно встигнути закрити різноманітні салати та мариновані овочі на зиму. А в умовах війни та продовольчої кризи така консервація може суттєво знизити витрати у холодну пору року. Тому якщо ви вже зробили салат Козацький з гірчицею та часником, цього разу здивуйте близьких королівським салатом з огірків, перцю, моркви та оливок. theLime підібрав простий рецепт заготовки.
Інгредієнти: огірки (2 кг), морква (300 г), цибуля (300 г), болгарський перець (300 г), оливки без кісточок (1 банка).
Інгредієнти для першого маринаду: вода (9 склянок), сіль (1 склянка).
Інгредієнти для другого маринаду: вода (2 склянки), цукор (300 г), оцет 9% (1,5 склянки), рослинна олія (3 ст. л.).
Приготування:
Приготування такої заготіовки розпочинаємо з першого маринаду. У глибоку каструлю виливаємо воду і додаємо до неї сіль. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння, щоб сіль повністю розчинилася, потім знімаємо з вогню і чекаємо, доки маринад трохи охолоне.
Читайте також: Топ-3 рецепти огірків на зиму, які обожнюють за смак та простоту консервації.
Огірки ретельно промиваємо від пилу та бруду, замочуємо у холодній воді на 1 годину. Потім відрізаємо кінчики із двох сторін. Маленькі огірки залишаємо цілими, великі можна розрізати на декілька частин.
Всі інші овочі споліскуємо у воді. Моркву та цибулю чистимо, болгарський перець очищаємо від насіння.
Моркву тремо на терці для корейської моркви, цибулю нарізаємо півкільцями, оливки розрізаємо навпіл, а болгарський перець подрібнюємо соломкою.
Викладаємо всі підготовлені овочі в глибоку миску, заливаємо теплим маринадом із сіллю та залишаємо на 3 години при кімнатній температурі. Через зазначений проміжок часу перший маринад зливаємо повністю.
Для приготування другого маринаду виливаємо в каструлю воду, додаємо в неї цукор, оцет і олію. Ставимо на плиту та доводимо до кипіння.
Розкладаємо салат у стерилізовані банки і заливаємо зверху киплячим маринадом, накриваємо кришками.
Стерилізуємо заготовку: ставимо на плиту велику каструлю, на дно якої кладемо рушник. Викладаємо в неї банки з салатом, заливаємо їх водою по плічка. Стерилізуємо приблизно 20 хвилин після закипання води
Закочуємо кришками і перевертаємо банки догори дном, укутуємо пледом. Чекаємо, поки консервація охолоне за кімнатної температури, потім прибираємо її в темне прохолодне місце до зими.
- Раніше ми розповіли рецепт хрумких квашених огірків у власному соку.
- Читайте також на theLime, як закрити на зиму ніжинський салат з огірків.
Цікаві новини для вас:
- Смачний салат на зиму: як закрити пікантні зелені помідори по-грузинськи.
- Класичний рецепт консервації: як закрити гострі баклажани "Вогник" в аджику.
- Як із магазину, тільки краще: рецепт смачної кабачкової ікри на зиму.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.