Лайм

Королівський салат з огірків на зиму: рецепт консервації з морквою, перцем та цибулею

Спробуйте незвичне поєднання

Літо для багатьох господинь – найгарячіша пора, адже потрібно встигнути закрити різноманітні салати та мариновані овочі на зиму. А в умовах війни та продовольчої кризи така консервація може суттєво знизити витрати у холодну пору року. Тому якщо ви вже зробили салат Козацький з гірчицею та часником, цього разу здивуйте близьких королівським салатом з огірків, перцю, моркви та оливок. theLime підібрав простий рецепт заготовки.

Фото: скріншот із відео на youtube.com

Інгредієнти: огірки (2 кг), морква (300 г), цибуля (300 г), болгарський перець (300 г), оливки без кісточок (1 банка).

Інгредієнти для першого маринаду: вода (9 склянок), сіль (1 склянка).

Інгредієнти для другого маринаду: вода (2 склянки), цукор (300 г), оцет 9% (1,5 склянки), рослинна олія (3 ст. л.).

Приготування:

Приготування такої заготіовки розпочинаємо з першого маринаду. У глибоку каструлю виливаємо воду і додаємо до неї сіль. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння, щоб сіль повністю розчинилася, потім знімаємо з вогню і чекаємо, доки маринад трохи охолоне.

Читайте також: Топ-3 рецепти огірків на зиму, які обожнюють за смак та простоту консервації.

Огірки ретельно промиваємо від пилу та бруду, замочуємо у холодній воді на 1 годину. Потім відрізаємо кінчики із двох сторін. Маленькі огірки залишаємо цілими, великі можна розрізати на декілька частин.

Всі інші овочі споліскуємо у воді. Моркву та цибулю чистимо, болгарський перець очищаємо від насіння.

Моркву тремо на терці для корейської моркви, цибулю нарізаємо півкільцями, оливки розрізаємо навпіл, а болгарський перець подрібнюємо соломкою.

Викладаємо всі підготовлені овочі в глибоку миску, заливаємо теплим маринадом із сіллю та залишаємо на 3 години при кімнатній температурі. Через зазначений проміжок часу перший маринад зливаємо повністю.

Для приготування другого маринаду виливаємо в каструлю воду, додаємо в неї цукор, оцет і олію. Ставимо на плиту та доводимо до кипіння.

Розкладаємо салат у стерилізовані банки і заливаємо зверху киплячим маринадом, накриваємо кришками.

Стерилізуємо заготовку: ставимо на плиту велику каструлю, на дно якої кладемо рушник. Викладаємо в неї банки з салатом, заливаємо їх водою по плічка. Стерилізуємо приблизно 20 хвилин після закипання води

Закочуємо кришками і перевертаємо банки догори дном, укутуємо пледом. Чекаємо, поки консервація охолоне за кімнатної температури, потім прибираємо її в темне прохолодне місце до зими.

Цікаві новини для вас:

  1. Смачний салат на зиму: як закрити пікантні зелені помідори по-грузинськи.
  2. Класичний рецепт консервації: як закрити гострі баклажани "Вогник" в аджику.
  3. Як із магазину, тільки краще: рецепт смачної кабачкової ікри на зиму.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні