Лайм

М'ясо по-грузинськи: як приготувати традиційну страву чашушулі з помідорами

Цей рецепт урізноманітнить ваше меню

Грузинська кухня має в Україні велику популярність. Багато любителів кулінарії вже вміють готувати в домашніх умовах хачапурі по-аджарськи та ситний суп харчо. Цього разу підібрали для вас рецепт чашушулі - тушкованого м'яса з томатами, болгарським перцем та спеціями. Ситна, в міру гостра та ароматна страва - чудовий варіант для повсякденного або святкового обіду.

Фото: Wikipedia

Інгредієнти: 600 г телятини, 500 г томатів, 2 великі цибулини, 1 болгарський перець, 3 зубчики часнику, 1 ст. ложка аджики, 250 мл бульйону або води, перець чилі, сіль та чорний мелений перець за смаком, грузинські спеції (хмелі-сунелі, суха кінза), зелень для подачі, олія для смаження.

Читайте також: Топ-5 кулінарних секретів для приготування ідеальних хрумких чебуреків.

Приготування чашушулі

Телятину нарізаємо кубиками. Цибулю чистимо, розрізаємо навпіл і ріжемо півкільцями. У сковороду додаємо кілька столових ложок олії, розігріваємо та додаємо м'ясо. Готуємо його 20 хвилин на невеликому вогні, і коли рідина випарується, додаємо цибулю, сіль та перець.

Через 5 хвилин додаємо до м'яса з цибулею аджику. Перемішуємо, вливаємо бульйон чи воду, накриваємо кришку і тушкуємо ще 20 хвилин. У цей час ріжемо болгарський перець, томати заливаємо окропом, знімаємо шкірку і подрібнюємо. Видавлюємо часник і подрібнюємо перець чилі. Все це додаємо у сковороду. Фінальний етап – додавання грузинських спецій на свій смак.

Чашушулі тушкуємо доти, доки не отримаємо бажану консистенцію соусу. Якщо страва виходить занадто густою, влийте у сковороду трохи води. Перед подачею посипте її свіжою зеленню та кільцями червоної цибулі.

Фото: Getty Images

Раніше ми розповідали, як приготувати густий бограч на плиті.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Світлого Великодня: найщиріші привітання зі святом своїми словами

Як красиво привітати рідних та близьких з Великоднем 5 травня – привітання своїми словами, які можна надіслати в смс

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Чому шкаралупу від освячених у церкві яєць не можна викидати, а також куди її можна закопати і як використовувати як добриво  

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою