Лайм

Смачна та проста страва на обід: як варити капусняк зі свіжої капусти

Популярний рецепт, з яким впораються навіть новачки

Існує безліч смачних перших страв, які можна приготувати на обід. Раніше ми розповідали, як варити гуцульську грибну юшку і закарпатський бограч з м'ясом та овочами. Але є і простіші рецепти, які багато хто знає і любить з дитинства. Один із них – капусняк. Готувати його можна з квашеної капусти, але цього разу theLime підібрав рецепт зі свіжої.

Інгредієнти: 500 г свинини, 1 морква, 5 середніх картоплин, 200 г пшона, 200 г свіжої капусти, 1 цибулина, 1 л томатного соку, 75 мл олії, 1 ст. ложка солі, перець та зелень за смаком.

Читайте також: Швидка страва на обід: як приготувати смачний суп з пельменями.

Фото: Getty Images

Приготування:

Овочі миємо та чистимо від шкірки. Моркву та капусту натираємо на великій тертці у різні ємності, цибулю ріжемо кубиками.

Рослинну олію розігріваємо на сковороді, обсмажуємо цибулю. Коли вона набуде золотистого кольору, вливаємо 1 л томатного соку. Після закипання соку тушкуємо засмажку ще 5 хвилин.

Для приготування капусняка підійде будь-яке м'ясо, але в цьому рецепті використовуємо свинину. Нарізаємо її середніми шматочками і опускаємо в 3,5-4 л окропу. Залишаємо варитися, знімаючи пінку. Коли м'ясо буде наполовину готовим (приблизно через 20 хвилин), кладемо в каструлю картоплю. Солимо і додаємо моркву. Перемішуємо та залишаємо варитися.

Читайте також: Готувати простіше, ніж тефтелі: рецепт ніжних курячих фрикадельок у вершковому соусі.

У цей час пшоно заливаємо окропом, залишаємо на 10 хвилин, після чого пересипаємо в каструлю з бульйоном. Коли пшоно приготується (приблизно через 20 хвилин), картоплю потрібно вийняти з каструлі, потовкти виделкою в пюре і відправити назад. Слідом за ним додаємо капусту, перемішуємо та доводимо до кипіння.

Коли капусняк закипить, вливаємо в нього засмажку з томатним соком. Залишаємо варитися на 5 хвилин, помішуючи. Вимикаємо вогонь та залишаємо під кришкою ще на 20 хвилин.

При подачі можна додати в суп сметану та зелень. Він вийде густим, смачним та ароматним.

Раніше ми розповідали, як зробити традиційні полтавські галушки.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні