Додайте до свого домашнього меню не лише український зелений борщ, але і ще одну страву, яка підкорить вас неймовірним смаком. Зробіть ситний суп з пельменями з додаванням пікантного бульйону та спецій. Покрокова інструкція з його приготування опублікована на сторінці нижче.
Інгредієнти: бульйон яловичий - 2 л, пельмені з м'ясом (найкраще яловичина, баранина) - 450 г, цибуля ріпчаста - 300 г, солодкий перець - 300 г, морква - 200 г, часник - 6 зубчиків, рослинна олія - 3 ст.л, помідори - 400 г, зіра - 1 ч.л, коріандр мелений - 1 ч.л, паприка солодка - 1 ч.л, перець чорний мелений - 0,5 ч.л, лавровий лист - 2 шт, сіль - 1 ст.л, петрушка - 5 г, зелена цибуля - 5 г, кінза - 5 г, перець чилі свіжий - 1 шт.
Читайте також: Як готують грибну юшку у Карпатах: гуцульський рецепт, який варто спробувати.
Приготування: у сотейнику розігріваємо рослинну олію, додаємо туди дрібно нарізану цибулю і смажимо її протягом 4-5 хвилин на слабкому вогні. Далі додаємо подрібнений тонкими шматочками часник та смажимо ще 1 хвилину на такому ж вогні. Наступними вкидаємо нарізану кубиками моркву, солодкий перець та смажимо ще хвилину. Додаємо нарізані помідори і тушкуємо 5 хвилин на слабкому вогні під кришкою.
Далі додаємо лавровий лист, зіру, коріандр, солодку паприку, чорний перець, сіль та 2 л яловичого бульйону. Доводимо всю масу до кипіння і готуємо ще протягом 10 хвилин на слабкому вогні.
Читайте на тему: Готувати простіше, ніж тефтелі: рецепт ніжних курячих фрикадельок у вершковому соусі.
Наприкінці слід вкинути у сотейник гострий перець, нарізаний кільцями, та пельмені і варити все необхідно ще близько 7 хвилин. Після чого вимикаємо плиту, даємо супу настоятися хоча б 15 хвилин та куштуємо його. Не забуваємо перед подачею посипати страву з зеленою цибулею, петрушкою та кінзою. Смачного!
- Бограч – це ситна перша страва з м'ясом і овочами: дізнайтесь, як його готують на Закарпатті.
Цікаві новини для вас:
- Помідори на зиму без стерилізації: швидкий рецепт у солодкому маринаді.
- Що приготувати з кабачків: рецепт овочевого рагу з вершковим сиром.
- Як правильно варити картоплю "у мундирі": поради досвідчених кухарів.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.