Лайм

Швидка страва на обід: як приготувати смачний суп з пельменями

Знадобиться зовсім небагато часу та зусиль

Додайте до свого домашнього меню не лише український зелений борщ, але і ще одну страву, яка підкорить вас неймовірним смаком. Зробіть ситний суп з пельменями з додаванням пікантного бульйону та спецій. Покрокова інструкція з його приготування опублікована на сторінці нижче.

Фото: unsplash.com

Інгредієнти: бульйон яловичий - 2 л, пельмені з м'ясом (найкраще яловичина, баранина) - 450 г, цибуля ріпчаста - 300 г, солодкий перець - 300 г, морква - 200 г, часник - 6 зубчиків, рослинна олія - 3 ст.л, помідори - 400 г, зіра - 1 ч.л, коріандр мелений - 1 ч.л, паприка солодка - 1 ч.л, перець чорний мелений - 0,5 ч.л, лавровий лист - 2 шт, сіль - 1 ст.л, петрушка - 5 г, зелена цибуля - 5 г, кінза - 5 г, перець чилі свіжий - 1 шт.

Читайте також: Як готують грибну юшку у Карпатах: гуцульський рецепт, який варто спробувати.

Приготування: у сотейнику розігріваємо рослинну олію, додаємо туди дрібно нарізану цибулю і смажимо її протягом 4-5 хвилин на слабкому вогні. Далі додаємо подрібнений тонкими шматочками часник та смажимо ще 1 хвилину на такому ж вогні. Наступними вкидаємо нарізану кубиками моркву, солодкий перець та смажимо ще хвилину. Додаємо нарізані помідори і тушкуємо 5 хвилин на слабкому вогні під кришкою.

Далі додаємо лавровий лист, зіру, коріандр, солодку паприку, чорний перець, сіль та 2 л яловичого бульйону. Доводимо всю масу до кипіння і готуємо ще протягом 10 хвилин на слабкому вогні.

Фото: unsplash.com

Читайте на тему: Готувати простіше, ніж тефтелі: рецепт ніжних курячих фрикадельок у вершковому соусі.

Наприкінці слід вкинути у сотейник гострий перець, нарізаний кільцями, та пельмені і варити все необхідно ще близько 7 хвилин. Після чого вимикаємо плиту, даємо супу настоятися хоча б 15 хвилин та куштуємо його. Не забуваємо перед подачею посипати страву з зеленою цибулею, петрушкою та кінзою. Смачного!

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні