Лайм

Бограч – це ситна перша страва з м'ясом і овочами: як його готують на Закарпатті

Зробити його зовсім нескладно

Для багатьох господинь приготування страв – це не просто рутина, а хобі. І якщо вам хочеться урізноманітнити повсякденне меню простими та смачними першими стравами, то спробуйте зробити щось небанальне, наприклад, вершковий суп із мисливськими ковбасками або ситний бограч, який готують на Закарпатті. theLime підібрав простий рецепт останнього.

Читайте також: Смачна страва на вечерю: як приготувати гуцульський банош з бринзою та грибами.

Фото: pinterest.com

Інгредієнти: свинячі ребра (800 г), напівкопчена грудинка (300 г), мисливські ковбаски (150 г), картопля (800 г), цибуля (100 г), морква (100 г), болгарський перець (150 г), помідори ( 200 г), часник (2 зубчики), паприка (2 ст. л.), угорська приправа (1 ст. л.), сіль, лавровий лист.

Приготування:

Свинячі ребра ретельно промиваємо у проточній воді, розрізаємо.

Для приготування бограча нарізаємо грудинку акуратними кубиками. Розігріваємо казан або сковороду з товстим дном і підсмажуємо грудинку.

Моркву та цибулю промиваємо у проточній воді, очищаємо, моркву нарізаємо, а цибулю тремо на терці.

Потім до обсмаженої грудинки додаємо подрібнену цибулю, за кілька хвилин – моркву і разом обсмажуємо. Потім всипаємо паприку та викладаємо ребра, накриваємо кришкою та залишаємо тушкуватися на слабкому вогні приблизно 30 хвилин.

Читайте також: Козацька страва: як приготувати вдома традиційний пшоняний куліш з м'ясом.

Картоплю та помідори ріжемо кубиком. З болгарського перцю вирізаємо насіннєву коробку і теж подрібнюємо кубиком. Також нарізаємо мисливські ковбаски кружальцями.

Після того, як м'ясо в казані протушкувалося 30 хвилин, додаємо нарізані овочі. Заливаємо все кип'яченою водою і чекаємо, доки звариться картопля.

За 10 хвилин до кінця додаємо в бограч мисливські ковбаски, лавровий лист, сіль, а також нарізаний часник та улюблену приправу. Перед подачею не забуваємо прибрати лавровий лист.

Розливаємо ароматну першу страву за закарпатським рецептом у порційні тарілки і подаємо до столу.

Цікаві новини для вас:

  1. Ткемалі – густий грузинський соус зі слив: як його приготувати на зиму.
  2. Як правильно варити заморожені креветки: скільки води, солі і часу потрібно.
  3. "Невидимка" - французький яблучний пиріг, який став хітом в інтернеті: як його зробити.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати