Лайм

Традиційні полтавські галушки готують з м'ясною начинкою: цей рецепт варто спробувати

Беріть собі на замітку варіант оригінальної вечері

Галушки – це традиційна страва української кухні, яку подають як основну або як добавку до різних супів та борщу. І якщо ви робили їх у м'ясному соусі, цього разу урізноманітніть меню галушками з начинкою зі свинини та грибним соусом. theLime ділиться простим рецептом.

Читайте також: Як приготувати галушки з куркою та грибною підливою: простий рецепт.

Фото: instagram.com/andrej_chernecov

Інгредієнти: борошно (300 г), яйце (1 шт.), кефір (200 г), сода (0,5 ч. л.), сіль (0,5 ч. л.).

Інгредієнти для начинки: відварена свинина (200 г), цибуля (0,5 шт.), перець мелений.

Інгредієнти для соусу: печериці (150 г), цибуля (0,5 шт.), молоко (250 г), вершкове масло (50 г), борошно (1 ст. л.), сметана (1 ст. л.), сіль (0,5 ч. л.), перець мелений (0,5 ч. л.).

Приготування:

Печериці нарізаємо шматочками і обсмажуємо на сухій сковороді без олії.

Цибулю очищаємо від лушпиння і розрізаємо навпіл. Половина піде у грибний соус, а половина – у начинку. Подрібнюємо ножем.

До грибів додаємо 50 г вершкового масла і нарізану цибулю. Потім вливаємо молоко, всипаємо сіль, мелений перець, борошно і за бажанням - сметану. Соус готуємо кілька хвилин, постійно помішуючи.

Читайте також: Як приготувати смачний гречаний суп із галушками: простий рецепт.

У глибоку миску висипаємо просіяне через сито борошно, вливаємо кефір кімнатної температури, додаємо сіль, соду і яйце. Замішуємо тісто – воно має вийти еластичним, але не надто тугим. Залишаємо його на кілька хвилин "відпочити".

Заздалегідь відварюємо свинину та ріжемо її великими шматочками.

Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на ній цибулю, яка залишилася, до золотистого кольору. М'ясо та підсмажену цибулю подрібнюємо за допомогою блендера або пропускаємо через м'ясорубку.

Тісто розкачуємо в ковбаску і нарізаємо порційними шматочками - має вийти приблизно 14 галушок. Розкочуємо кожну в коржик і всередину кладемо м'ясну начинку. Потім защипуємо краї так, щоб вийшла куля.

Готувати полтавські галушки можна на пару або відварювати в каструлі.

Ставимо на плиту каструлю з водою, чекаємо, поки вона закипить, потім зверху ставимо друшляк і викладаємо на нього галушки. Накриваємо кришкою та чекаємо 8 хвилин.

Подаємо полтавські галушки з м'ясом та грибним соусом до столу та насолоджуємося смаком.

Цікаві новини для вас:

  1. Яку рибну консерву можна додати у салат Мімоза: класичний рецепт та його варіанти.
  2. Справжню італійську піцу з моцарелою можна приготувати вдома: як це зробити.
  3. Як заквасити помідори у пластиковому відрі, щоб на смак були як бочкові: рецепт на зиму.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні