Лайм

Як почистити старі уггі, щоб вони не виглядали заношеними: зробіть це до зими

Корисні рекомендації з догляду за взуттям

Вересень порадував українців теплою погодою, але вже попереду маячить зима. Це означає, що час готувати гардероб на холодну пору року. Раніше ми розповідали, як почистити пуховики та куртки без прання, а тепер поділимося лайфхаками для догляду за уггами.

Читайте також: Як почистити шкіряну куртку, щоб вона виглядала новою: практичні поради.

Які уггі не можна прати в машинці

Оригінальні уггі шиють із м'якої замшевої овчини з підкладкою з вовняного флісу. Хоча схожі на вигляд чобітки із синтетичних матеріалів можна прати в пральній машині, саме натуральні матеріали надають уггам повітропроникність та вимагають особливого догляду при чищенні.

Ніколи не періть натуральні уггі в машинці і не піддавайте їх дії високих температур у сушильній машині. Обидва варіанти можуть призвести до послаблення клею, який використовують виробники.

Фото: Getty Images

Як почистити уггі від плям

Спочатку використовуйте м'яку щітку, щоб видалити пил та твердий бруд із поверхні взуття. Почніть зверху і зачистіть уггі за напрямком ворсу.

Змішайте розчин із води та оцту у співвідношенні 1:1. Занурте в нього губку і відіжміть так, щоб з неї не капало. Почніть із верхньої частини черевика і обережно протирайте круговими рухами. Часто промивайте губку у звичайній воді, щоб видалити бруд, перш ніж занурювати її назад у розчин оцту.

Щоб очистити внутрішню частину взуття, розведіть половину чайної ложки м'якого рідкого мила в 1 чашці теплої води. Змочіть губку, щоб вона була вологою, але не мокрою. Обережно потріть внутрішній фліс. Часто промивайте губку у простій воді, щоб видалити забруднення.

Читайте також: Як вивести запах поту із взуття: 10 швидких способів.

Після очищення обприскуйте внутрішню частину дезинфікуючим спреєм, щоб убити бактерії, які викликають запах. Не розпорошуйте спрей на уггі зовні.

Набийте взуття папером або серветками з мікрофібри, щоб воно тримало форму, і дайте йому висохнути на повітрі далеко від прямих джерел тепла або сонячного світла протягом 24 годин.

Після чищення переконайтеся, що уггі повністю висохли, перш ніж прибрати їх на зберігання. Інакше на взутті може з'явитися пліснява та неприємний запах.

Фото: unsplash.com

Як вивести жирну пляму на замшевих уггах

Якщо на уггах є жирна пляма, покрийте її товстим шаром тальку або кукурудзяного крохмалю. Залишіть на 24–48 годин, щоб порошок увібрав жир. Змахніть м'якою зубною щіткою і повторюйте, поки масляна пляма не зникне.

Ніколи не намагайтеся відпрати уггі від вологого бруду. Дайте їм висохнути, а потім змахніть сухий бруд м'якою щіткою. Більшість плям на м'якій замші, включаючи розводи солі, можна видалити розчином оцту і води.

Після чищення на уггі можна нанести захисний спрей для замші. Він відштовхуватиме воду і захищатиме взуття від плям. Робіть це щоразу після чищення взуття. Термін дії більшості спреїв становить близько трьох місяців.

Дізнайтеся також, чим почистити підошву кросівок, щоб повернути їй білий колір та новий вигляд.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Що не можна робити у Вербну неділю: головні заборони великого свята

Коли віряни в Україні відзначать Вербну неділю у 2024 році, що прийнято робити в цей день, а також що категорично заборонено  

Мерехтливі крашанки - цьогорічний хіт: лайфхак з червоним вином до Великодня

Як у домашніх умовах пофарбувати крашанки у солодкому вині, щоб вони блищали та переливались на святковому столі на Великдень  

Балетки в сіточку – найбажаніший тренд цього сезону: на які моделі звернути увагу

Які варіанти жіночого взуття на плоскій підошві в сіточку доглянути на теплу весну та літо, як носити та з чим поєднувати балетки