Одним з найпопулярніших видів консервації є варення. У вересні його готують з осінньої малини та інжиру, другий врожай якого дозріває до початку осені. Розповідаємо, як приготувати варення з інжиру (фіги) бурштинового кольору, яке можна використовувати як начинку для десертів або просто так.
Читайте також: Ароматне і густе: як закрити на зиму варення з аґрусом та апельсином.
Інгредієнти: інжир (1-1,3 кг), цукор (500 г), сік лимонний (1 ч.л.) або лимонна кислота (1 г).
Приготування:
Інжир ретельно промийте та почистіть. Намагайтеся знімати тонкий шар шкірки. Якщо інжир дуже стиглий, досить зачепити ножем шкірку і вона зніметься сама.
Далі розріжте інжир на четвертинки і перекладіть в каструлю, в якій будете варити варення. Готовий інжир пробийте занурювальним блендером до пюреподібної маси.
Читайте також: Старовинний рецепт вишневого варення без кісточок: так готували ще наші бабусі.
Готове пюре поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, поступово помішуючи, щоб варення не пригоріло. Після закипання додайте цукор і добре перемішайте. Доведіть до кипіння та варіть 10-15 хвилин. Має вийде бурштинове напівпрозоре варення.
Наприкінці додайте лимонну кислоту або лимонний сік, добре перемішайте і проваріть приблизно хвилину.
Гаряче варення з інжиру розлийте по стерилізованих банках і закрийте гвинтовими кришками або закатайте. Після охолодження поставте банки у темне прохолодне місце.
Дізнайтесь також, як правильно заморозити малину: інструкція від Євгена Клопотенка.