Лайм

Найсмачніший соус до м'яса: як приготувати на зиму сацебелі з томатів і слив

Закрийте декілька баночок

Кінець літа та початок осені для багатьох господинь – гаряча пора, адже треба встигнути заготовити різноманітні салати, мариновані овочі та соуси на зиму. І якщо ви вже закрили декілька банок гострої хріновини або кетчупу з кабачків, зробіть також соус сацебелі з томатів і слив. theLime ділиться простим рецептом.

Читайте також: Як приготувати кетчуп "Лагідний" у домашніх умовах: простий рецепт на зиму.

Фото: instagram.com/alla_kulinar

Інгредієнти: очищені сливи (1 кг), помідори (2 кг), часник (200 г), гіркий перець (2 шт.), цукор (300 г), сіль (3 ст. л.), оцет (1 ст. л.), кінза, хмелі-сунелі (3 ч. л.), чорний мелений перець (1 ч. л.).

Приготування:

Сливи промиваємо у проточній воді та очищаємо від кісточки, помідори споліскуємо та нарізаємо шматочками, гострий перець очищаємо від насіння.

Зелень (кінзу) також промиваємо, викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.

Читайте також: Найпростіший рецепт сирої аджики з хроном: як її приготувати та зберігати.

Всі підготовлені овочі, зелень та фрукти пропускаємо через м'ясорубку та перекладаємо в каструлю. Додаємо сюди цукор, сіль, спеції – хмелі-сунелі та чорний перець.

Ставимо каструлю на плиту, проварюємо на середньому вогні після закипання приблизно 30 хвилин. При цьому не забуваємо періодично помішувати, щоб соус не пригорів.

Тим часом часник пропускаємо через прес або подрібнюємо ножем.

Коли томатний соус провариться, додаємо часник та оцет. Проварюємо ще приблизно 5 хвилин, не забуваючи помішувати і вимикаємо вогонь.

Готовий грузинський соус також можна подрібнити блендером для одноріднішої консистенції.

Тим часом стерилізуємо банки та кришки. Банки промиваємо у проточній воді з миючим засобом або харчовою содою. Стерилізуємо в духовці при температурі 180°С, на пару або в мікрохвильовій печі. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою 5-10 хвилин.

Розливаємо гарячий соус зі сливами в стерилізовані банки і герметично закручуємо кришками. Банки обгортаємо теплим пледом або ковдрою і залишаємо в такому вигляді до повного остигання. А потім прибираємо у прохолодне темне місце до зими.

Цікаві новини для вас:

  1. Швидкий і смачний перекус: як зробити круасани з шинкою та сиром.
  2. Найулюбленіший рецепт цвітної капусти: як приготувати її у ніжному клярі.
  3. "Невидимка" - французький яблучний пиріг, який став хітом в інтернеті: як його зробити.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні