Фарширований перець - смачна та популярна страва, яка подобається багатьом. Варіантів її приготування у мережі можна знайти безліч, і цього разу ми поділимося одним із них. Далі мова піде про те, як зробити фарширований перець фаршем та рисом у духовці.
Інгредієнти: перці великі солодкі (болгарські) – 6 шт, фарш (будь-який) – 0,5 кг, рис – 200 г, морква (велика) – 1 шт, сир твердий – 80 г, томат (середнього розміру) – 2 шт, сіль та спеції – за смаком.
Читайте на тему: Солодкий рис та риба в томаті: як виглядає святкове меню на єврейський Новий рік.
Приготування: ставимо готуватися рис, проте варимо його лише 10 хвилин до напівготовності. У цей час миємо перець та очищаємо його з середини. Беремо м'ясний фарш, кладемо його у глибоку ємність, додаємо рис, який вже наполовину готовий, солимо суміш та додаємо за смаком спеції.
Відставляємо фарш поки у бік, тим часом беремо цибулю, чистимо її та нарізаємо дрібними шматочками. Наступною чистимо моркву, натираємо на середній тертці та додаємо на розігріту сковорідку із рослинною олією. Викидаємо нашу подрібнену цибулю, перемішуємо її та смажимо кілька хвилин. Після чого додаємо подрібнену моркву. Все ще раз перемішуємо та смажимо до напівготовності.
Далі половину цибулі та моркви забираємо зі сковорідки та додаємо їх до нашого фаршу. На середній терці натираємо твердий сир і додаємо його до фаршу. Все добре перемішуємо. Беремо томати, знімаємо з них шкірку і дрібнимо за допомогою ножа. Переміщуємо овочі до блендера, дрібнимо їх разом із цибулею та морквою, які залишилися на сковорідці.
Переходимо до фарширування перців: начиняємо їх нашою начинкою та викладаємо у форму для випікання. Зверху накриваємо фольгою, відправляємо готуватися до духовки на 1 годину. Температура випікання - 180°.
Читайте також: Будуть готові за 6 годин: швидкий рецепт маринованих кабачків.
Тим часом у окремій ємності з'єднуємо подрібнений твердий сир та сметану. Все добре перемішуємо. Після того як година приготування перців пройшла, дістаємо їх знімаємо фольгу, зверху мастимо страву сумішшю зі сметани та сиру. Знову накриваємо фольгою та відправляємо до духовки ще на 30 хвилин. Після того як фаршировані перці повністю приготувалися, дістаємо їх, даємо час охолонути та насолоджуємося ніжним смаком.
- Сирний суп на обід: прості рецепти, які варто спробувати кожному.
Цікаві новини для вас:
- Кабачки на зиму без стерилізації: як приготувати у гостро-солодкому соусі сацебелі.
- Простий рецепт кабачкової ікри з майонезом, яку варто приготувати на зиму.
- Фаршировані кабачки-човники - популярний рецепт: як приготувати їх у духовці.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.