Лайм

Фарширований перець в духовці - цікавий варіант класичної страви: як його приготувати

Поекспериментуйте на кухні

Фарширований перець - смачна та популярна страва, яка подобається багатьом. Варіантів її приготування у мережі можна знайти безліч, і цього разу ми поділимося одним із них. Далі мова піде про те, як зробити фарширований перець фаршем та рисом у духовці.

Інгредієнти: перці великі солодкі (болгарські) – 6 шт, фарш (будь-який) – 0,5 кг, рис – 200 г, морква (велика) – 1 шт, сир твердий – 80 г, томат (середнього розміру) – 2 шт, сіль та спеції – за смаком.

Читайте на тему: Солодкий рис та риба в томаті: як виглядає святкове меню на єврейський Новий рік.

Фото: YouTube

Приготування: ставимо готуватися рис, проте варимо його лише 10 хвилин до напівготовності. У цей час миємо перець та очищаємо його з середини. Беремо м'ясний фарш, кладемо його у глибоку ємність, додаємо рис, який вже наполовину готовий, солимо суміш та додаємо за смаком спеції.

Відставляємо фарш поки у бік, тим часом беремо цибулю, чистимо її та нарізаємо дрібними шматочками. Наступною чистимо моркву, натираємо на середній тертці та додаємо на розігріту сковорідку із рослинною олією. Викидаємо нашу подрібнену цибулю, перемішуємо її та смажимо кілька хвилин. Після чого додаємо подрібнену моркву. Все ще раз перемішуємо та смажимо до напівготовності.

Далі половину цибулі та моркви забираємо зі сковорідки та додаємо їх до нашого фаршу. На середній терці натираємо твердий сир і додаємо його до фаршу. Все добре перемішуємо. Беремо томати, знімаємо з них шкірку і дрібнимо за допомогою ножа. Переміщуємо овочі до блендера, дрібнимо їх разом із цибулею та морквою, які залишилися на сковорідці.

Переходимо до фарширування перців: начиняємо їх нашою начинкою та викладаємо у форму для випікання. Зверху накриваємо фольгою, відправляємо готуватися до духовки на 1 годину. Температура випікання - 180°.

Читайте також: Будуть готові за 6 годин: швидкий рецепт маринованих кабачків.

Тим часом у окремій ємності з'єднуємо подрібнений твердий сир та сметану. Все добре перемішуємо. Після того як година приготування перців пройшла, дістаємо їх знімаємо фольгу, зверху мастимо страву сумішшю зі сметани та сиру. Знову накриваємо фольгою та відправляємо до духовки ще на 30 хвилин. Після того як фаршировані перці повністю приготувалися, дістаємо їх, даємо час охолонути та насолоджуємося ніжним смаком.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу