Лайм

Як правильно готувати форшмак: класичний рецепт з оселедцем і яблуком

Зробити його простіше простого

Багато господинь намагаються урізноманітнити меню своєї родини не лише традиційними стравами, а й ситними закусками. І якщо ви вже робили намазки на хліб з яєць або грибний паштет із глив, цього разу побалуйте близьких форшмаком. theLime підібрав простий рецепт.

Читайте також: Бабагануш – це смачна намазка із печених баклажанів: як приготувати цю страву східної кухні.

Фото: instagram.com/mone_katya

Інгредієнти: філе оселедця (400 г), цибуля (1 шт.), кисле зелене яблуко (1 шт.), яйце (1 шт.), булочки (2 шт.), молоко (100 мл), вершкове масло (150 г) ), спеції.

Приготування:

Філе оселедця очищаємо від кісточок, якщо вони є, і нарізаємо ножем. Зазвичай господині пропускають рибу через м'ясорубку або подрібнюють у блендері, проте оселедець краще нарізати, щоб розкрити всі смаки цієї страви.

Цибулю очищаємо від лушпиння і теж нарізаємо дрібним кубиком. Щоб цибуля у форшмаку була не сильно агресивною і гіркою, обдаємо її окропом і через кілька секунд її зливаємо.

Яйце відварюємо вкруту приблизно 10 хвилин після закипання. Очищаємо від лушпиння і нарізаємо, як і інші інгредієнти.

Читайте також: Як зробити форшмак із оселедця та рибної консерви: прості рецепти.

Кисле зелене яблуко промиваємо у проточній воді, очищаємо від шкірки. Потім теж подрібнюємо ножем. Усі нарізані інгредієнти з'єднуємо у глибокій мисці.

Булочки або шматочки хліба без шкірки заливаємо молоком і чекаємо близько 1-2 хвилин. Віджимаємо шматочки хліба та відправляємо до інших компонентів форшмаку.

Додаємо також вершкове масло кімнатної температури, сіль та перець. Ретельно перемішуємо до однорідної текстури.

Подаємо до столу апетитний форшмак із грінками та насолоджуємося смаком.

Цікаві новини для вас:

  1. Що приготувати з гарбуза: швидкий рецепт гарбузових оладок доповнить осіннє меню.
  2. Цей рецепт болгарського перцю люблять за простоту: як приготувати його на зиму.
  3. Найсмачніший рецепт баклажанів на зиму: таку ікру захочеться закривати щороку.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Просто тануть у роті: рецепт ніжних реберець, томлених у червоному вині

Блогерка Світлана Левицька розповіла, як готувати ребра у червоному вині - за цим рецептом вони виходять дуже смачні і ароматні

В яких кольорах прикрасити ялинку на Новий рік-2025: найкращі ідеї до свята

Розповідаємо про головні тренди і найкращі кольори для прикрашання ялинки на Новий рік 2025 - рік Змії

Зустрічаємо Новий рік-2025: що поставити на стіл, щоб задобрити Змію

Розповідаємо, як зустрічати Новий рік 2025 - рік Змії, яка любить смачні страви, сімейну обстановку і спокій