Досвідчені господині мають улюблені рецепти котлет, які вони навчилися готувати досконало. Але якщо вам захочеться поекспериментувати зі смаками, зробіть печінкові котлети з манкою або з консервованої сардини і рису. theLime також ділиться стравою української кухні під назвою кружоляти.
Читайте також: Смачна страва з курячого філе: як приготувати крученики з оливками та сиром.
Інгредієнти: курка (1 шт.), батон (400 г), молоко, перетоплене масло (1 ст. л.), твердий сир (2 ст. л.), яєчні жовтки (3 шт.), панірувальні сухарі, сіль чорний мелений перець.
Інгредієнти для підливки: соус бешамель, лимонний сік, цукор (щіпка), сіль.
Приготування:
Відокремлюємо м'ясо від кісток, кістки заливаємо водою та відварюємо як на бульйон. Куряче м'ясо пропускаємо через м'ясорубку або блендер, щоб вийшов фарш.
Батон замочуємо у молоці.
У глибокій посудині з'єднуємо курячий фарш з вимоченим хлібом, перетопленим маслом, яєчними жовтками і тертим сиром. Додаємо спеції, перемішуємо масу для кружолят та формуємо з неї котлети. Обвалюємо їх у сухарях.
Читайте також: Соковиті і дуже смачні: як приготувати рублені котлети з куркою та грибами.
Сковороду розігріваємо із вершковим маслом. Обсмажуємо на ній котлети.
Для підливи з'єднуємо запражку (обсмажене борошно з вершковим маслом, можна використовувати соус бешамель) з лимонним соком, цукром та сіллю.
Заливаємо все курячим бульйоном і доводимо до кипіння на сковорідці. Як тільки маса загусне і стане однорідною – підливка готова.
Викладаємо курячі котлети та поливаємо зверху соусом.
- Раніше ми розповіли, як приготувати ніжні курячі котлети з сиром.
- Читайте також на theLime, як зробити корисні котлети з червоної риби та броколі.
Цікаві новини для вас:
- Мазурки – це польське печиво з горіхами та сухофруктами: як його приготувати.
- Рецепт варення з гіркого перцю набирає популярності: його їдять як соус до м'яса.
- Підходить для борщу і салатів: як приготувати соковитий маринований буряк на зиму.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.