Лайм

Бабагануш - це смачна намазка з печених баклажанів: як приготувати цю страву східної кухні

Спробуйте щось нове

Якщо ви любите смачні намазки, які легко готуються та смакують із різними інгредієнтами, у нас є для вас кілька ідей в запасі. Раніше ми розповідали, як зробити грибний паштет із глив (гриби), а також, як приготувати яєчний салат-намазку для бутербродів. Цього разу theLime розповість про бабагануш – намазку, яка робиться із печених баклажанів.

Інгредієнти: 2 баклажани, 100 г тахіні (кунжутна паста), 1 зубчик часнику, сік чверті лимону, 100 мілілітрів води (може бути менше, або більше), сіль, оливкова олія, паприка та зелень для смаку, морква, піта.

Читайте також: Як приготувати класичний форшмак з оселедця: простий рецепт.

Фото: YouTube

Приготування: беремо два баклажани середнього розміру, миємо їх та прорізаємо по всій довжині ножем, аби з'явилися надрізи. Перекладаємо їх на застелене пергаментом деко та відправляємо готуватися у духовку на 30 хвилин. Температура випікання - 200°.

Після того, як вказаний час минув, дістаємо баклажани та перевертаємо їх на інший бік. Відправляємо назад запікатися ще на 30-45 хвилин. Перевірити готовність можна за допомогою зубочистки: коли овочі будуть м'які і зубочистка легко їх проколюватиме, це означає, що вони готові. Після повного приготування дістаємо баклажани та даємо їм час охолонути.

Тим часом переходимо до приготування пасти: для цього знадобиться лише один зубчик часнику. Нарізаємо його максимально дрібними шматочками, додаємо сіль і знову дрібнимо за допомогою ножа. Паста з часнику готова.

Читайте на тему: Традиційні полтавські галушки готують з м'ясною начинкою: цей рецепт варто спробувати.

Після того, як баклажани охололи, розрізаємо їх навпіл та за допомогою ложки дістаємо м'якоть. Перекладаємо її в окрему ємність. До м'якоті додаємо кунжутну пасту, сік лимона, подрібнений часник, дрібка солі та воду (наливаємо її поступово). Все ретельно перемішуємо до тих пір, поки маса не стане однорідною. Все, бабагануш готовий!

Як його подавати на стіл? Просто візьміть масу, викладіть її на неглибоку тарілку, зверху додайте оливкову олію, спеції, зелень і куштуйте ніжну намазку з овочами чи пітою.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Тримають свої емоції під замком: які знаки Зодіаку найбільш потайливі

Астрологи назвали найбільш потайливі знаки Зодіаку, які не показують свої справжні почуття – Скорпіон, Водолій, Козеріг

Як покращити врожайність полуниці: допоможе підживлення на етапі цвітіння

Яке добриво корисне для полуниці під час цвітіння та утворення плодів - варіанти підживлення для полуниці у травні

Деруни з курячим філе і без борошна: дізнайтесь, як зробити цю просту страву

Як приготувати деруни з курячим філе та часниково-сметанним соусом - рецепт смачних млинців - покрокова інструкція