Мариновані гриби – популярний компонент різноманітних салатів, а також самостійна холодна закуска, яка швидко розлітається за столом. Готувати їх можна різними способами, але цього разу theLime підібрав найпростіший і найдоступніший рецепт. З ним упораються навіть ті, хто ніколи нічого не консервував.
Інгредієнти: 1 кг шампіньйонів, 1 л води, 3 ч. ложки солі, 4 ч. ложки цукру, 100 мл оцту 9%, 100 мл олії, 10 зубчиків часнику, зерна гірчиці, 4 лаврові листки, перець горошком.
Читайте також: Найсмачніший рецепт баклажанів на зиму: таку ікру захочеться закривати щороку.
Приготування:
Печериці невеликого розміру миємо у проточній воді, очищаємо від усіх зіпсованих місць. Чистити шапочки від шкірки не потрібно.
Воду доводимо до кипіння, висипаємо гриби і варимо протягом 10 хвилин.
Відварені печериці відкидаємо на друшляк, відставляємо.
Каструлю наповнюємо 1 літром чистої води, кидаємо до неї розрізані на четвертинки зубчики часнику, лавровий лист, гірчицю та перець. Коли вода почне закипати, додаємо цукор та сіль, соняшникову олію та оцет. Перемішуємо маринад і доводимо до кипіння.
Коли маринад закипить, висипаємо в каструлю шампіньйони. Помішуємо і варимо ще 10 хвилин.
Такі гриби можна охолодити та їсти як закуску одразу. Якщо ви хочете законсервувати печериці на зиму, перекладіть їх у банку і залийте киплячим маринадом, а потім простерилізуйте протягом 10 хвилин. Закрийте банки стерильними кришками, переверніть і залишіть до охолодження.
Раніше ми розповідали, як смачно замаринувати печериці у гірчично-медовому соусі.