Лайм

Підходять для будь-яких салатів: рецепт маринованих шампіньйонів на зиму

Простий та швидкий варіант консервації

Мариновані гриби – популярний компонент різноманітних салатів, а також самостійна холодна закуска, яка швидко розлітається за столом. Готувати їх можна різними способами, але цього разу theLime підібрав найпростіший і найдоступніший рецепт. З ним упораються навіть ті, хто ніколи нічого не консервував.

Інгредієнти: 1 кг шампіньйонів, 1 л води, 3 ч. ложки солі, 4 ч. ложки цукру, 100 мл оцту 9%, 100 мл олії, 10 зубчиків часнику, зерна гірчиці, 4 лаврові листки, перець горошком.

Читайте також: Найсмачніший рецепт баклажанів на зиму: таку ікру захочеться закривати щороку.

Фото: Getty Images

Приготування:

Печериці невеликого розміру миємо у проточній воді, очищаємо від усіх зіпсованих місць. Чистити шапочки від шкірки не потрібно.

Воду доводимо до кипіння, висипаємо гриби і варимо протягом 10 хвилин.

Відварені печериці відкидаємо на друшляк, відставляємо.

Каструлю наповнюємо 1 літром чистої води, кидаємо до неї розрізані на четвертинки зубчики часнику, лавровий лист, гірчицю та перець. Коли вода почне закипати, додаємо цукор та сіль, соняшникову олію та оцет. Перемішуємо маринад і доводимо до кипіння.

Коли маринад закипить, висипаємо в каструлю шампіньйони. Помішуємо і варимо ще 10 хвилин.

Такі гриби можна охолодити та їсти як закуску одразу. Якщо ви хочете законсервувати печериці на зиму, перекладіть їх у банку і залийте киплячим маринадом, а потім простерилізуйте протягом 10 хвилин. Закрийте банки стерильними кришками, переверніть і залишіть до охолодження.

Раніше ми розповідали, як смачно замаринувати печериці у гірчично-медовому соусі.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні