Лайм

Що робити з зеленими помідорами: виручить рецепт по-корейськи та в маринаді з часником

Поекспериментуйте на дозвіллі з консервацією

Чимало господарів, щоб урятувати врожай від перших заморозків восени, зривають томати ще зеленими. Можна дочекатися, поки плоди дозріють, або закрити їх на зиму в такому вигляді. І якщо ви вже робили пікантні зелені помідори по-грузинськи, цього разу здивуйте близьких томатами по-корейськи або замаринуйте їх. theLime ділиться простими рецептами.

Читайте також: Якщо помідори не спіють, їх можна закрити зеленими на зиму: популярний рецепт консервації.

Зелені помідори по-корейськи

Інгредієнти: зелені помідори (2 кг), морква (750 г), часник (1 головка), цукор (1 склянка), рослинна олія (120 мл), оцет (125-140 мл), перець мелений, сіль (2 ст. л. (без гірки), приправа до моркви по-корейськи (20 г).

Приготування:

Зелені помідори промиваємо у проточній воді, вирізаємо місця кріплення плодоніжки та нарізаємо тонкими скибочками.

Моркву очищаємо та тремо на тертці для моркви по-корейськи. Часник очищаємо від лушпиння і теж тремо на тертці.

Змішуємо в глибокій ємності нарізані помідори, натерту моркву, часник, додаємо оцет, олію, цукор, приправу для моркви по-корейськи, чорний мелений перець. Ретельно все перемішуємо, пробуємо на смак та додаємо сіль.

Залишаємо у такому вигляді на 3 години, щоб овочі добре промаринувалися, при цьому через кожні 20-30 хвилин їх потрібно перемішувати.

Через зазначений проміжок часу ставимо салат по-корейськи із зеленими помідорами на вогонь і проварюємо приблизно 15-20 хвилин, потім розкладаємо в чисті банки.

Стерилізуємо заготівлю: ставимо на плиту велику каструлю, на дно якої кладемо рушник або марлю, складену в декілька шарів. Викладаємо в неї банки із зеленими помідорами, накриваємо кришками, заливаємо водою по плічка. Стерилізуємо на середньому вогні приблизно 30 хвилин після закипання води.

Потім герметично закатуємо кришками, перевертаємо догори дном, накриваємо теплим рушником і чекаємо, поки заготовка повністю охолоне. Згодом прибираємо у погріб до зими.

Читайте також: Солодкі та соковиті помідори половинками – найкращий рецепт консервації на зиму.

Мариновані зелені помідори

Інгредієнти: помідори зелені (1 кг), часник (3-4 зубчики), гострий перець (1 шт.), петрушка (5-7 гілочок).

Інгредієнти для маринаду: вода (1 л), цукор (5 ст. л.), сіль (1,5 ст. л.), оцет 9% (5 ст. л.).

Приготування:

Гострий перець очищаємо від насіння та нарізаємо маленькими шматочками. Часник очищаємо від лушпиння і подрібнюємо ножем.

Петрушку промиваємо в проточній воді, викладаємо на кілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Подрібнюємо ножем.

Змішуємо в глибокій піалі петрушку, гострий перець та часник.

Зелені помідори споліскуємо, нарізаємо кожен хрест-навхрест, не дорізаючи до кінця. Потім акуратно викладаємо у розріз підготовлену гостру суміш. Розкладаємо фаршировані зелені помідори у банки.

Готуємо маринад: у каструлю виливаємо воду, додаємо до неї сіль, цукор, перемішуємо, доводимо до кипіння, потім вливаємо оцет. Заливаємо гарячим маринадом помідори у банках.

Стерилізуємо заготівлю: ставимо на плиту велику каструлю, на дно якої кладемо рушник. Викладаємо в неї банки із зеленими помідорами, прикриваємо кришками, заливаємо водою по плічка. Стерилізуємо на середньому вогні приблизно 7-10 хвилин після закипання води.

Закриваємо мариновані помідори металевими кришками.

Цікаві новини для вас:

  1. "Манго" з гарбуза – хітовий рецепт сезону: як приготувати смачний десерт на зиму.
  2. Як зберегти моркву на зиму: два найпростіших способи консервації у банках.
  3. Торт "Карпатка" з кремом називають великим еклером: як його приготувати.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Їхні звички відштовхують: які знаки Зодіаку найбільше дратують оточуючих

Астрологи назвали знаки Зодіака, які найбільше дратують інших через свої звички - у списку опинилися Раки, Водолії та Близнюки

На сонці чи в тіні: де краще садити баклажани, щоб мати великий врожай

Як правильно визначити оптимальне місце для висадки баклажанів на городі, в чому переваги та ризики вирощування в тіні та на сонці

Як приготувати млинці з м'ясною начинкою і соусом бешамель: простий рецепт

Млинці з м'ясною начинкою, запечені в духовці під соусом бешамель - смачна та ситна страва для всієї родини