Квашена капуста з буряком - популярний рецепт заготовки, який дивує простотою у приготуванні та неймовірним ніжним смаком. Детальніше про те, як приготувати крижавки, які ще називають "пелюстками", розповідається на сторінці нижче.
Інгредієнти: капуста – 1 шт, буряк червоний – 2 шт, селера (корінь) - 1/4, морква – 1 шт, часник – 1 головка, перець гострий - 1 шт, зерна коріандра 1/3 чайної ложки. Для приготування маринаду: вода джерельна - 1 л, сіль кам'яна - 2 ст л, цукор – 1 ст л. За бажанням можна додати зерна гірчиці для пікантного смаку.
Читайте також: Як правильно готувати форшмак: класичний рецепт з оселедцем і яблуком.
Приготування: всі овочі миємо. Капусту розрізаємо на чотири частини, після чого дрібнимо середніми шматочками. Буряк очищаємо та нарізаємо його кільцями. Часник також чистимо та ріжемо дрібними маленькими частинками. Те саме робимо і з морквою та селерою. Перець очищаємо від насіння і нарізаємо маленькими шматочками.
Для приготування маринаду в одному літрі води розмішуємо 2 столові ложки солі та одну столову ложку цукру.
Наступний етап: починаємо викладати наші інгредієнти шарами. Для цього беремо глибоку - бажану скляну – ємність. Викладаємо спочатку нарізаний кільцями буряк, далі додаємо кілька шматочків перцю та часнику, зверху також кладемо капусту та моркву. Повторюємо: кладемо буряк, перець, часник та моркву, перекладаємо все капустою. Не забуваємо додати спеції. Так робимо до тих пір, поки в нас не закінчаться інгредієнти.
Читайте на тему: Канелоні – великі макарони-трубочки, які готують із фаршем: найпростіший рецепт страви.
Наприкінці все заливаємо нашим маринадом, зверху кладемо тарілочку та ставимо щось для ваги – наприклад, банку з водою. Це потрібно для того, щоб суміш змогла утрамбувалася та дати максимум смаку.
У такому вигляді крижавки тримаємо 3 дні за кімнатної температури, після цього - ще на 4 дні відправляємо їх до холодильника. Коли вказаний час минув, дістаємо нашу страву та куштуємо. Смачного!
- "Манго" з гарбуза – хітовий рецепт сезону: як приготувати смачний десерт на зиму.
Цікаві новини для вас:
- Що приготувати з айви на зиму: рецепт смачного та ароматного варення.
- Що робити з зеленими помідорами: виручить рецепт по-корейськи та в маринаді з часником.
- Рецепт ароматного яблучного повидла з апельсином, що виходить густим, як мармелад.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.