Лайм

Крижавки - це квашена капуста з буряком, яку ще називають "пелюсткою": як її приготувати

Навчіться готувати нову страву

Квашена капуста з буряком - популярний рецепт заготовки, який дивує простотою у приготуванні та неймовірним ніжним смаком. Детальніше про те, як приготувати крижавки, які ще називають "пелюстками", розповідається на сторінці нижче.

Інгредієнти: капуста – 1 шт, буряк червоний – 2 шт, селера (корінь) - 1/4, морква – 1 шт, часник – 1 головка, перець гострий - 1 шт, зерна коріандра 1/3 чайної ложки. Для приготування маринаду: вода джерельна - 1 л, сіль кам'яна - 2 ст л, цукор – 1 ст л. За бажанням можна додати зерна гірчиці для пікантного смаку.

Читайте також: Як правильно готувати форшмак: класичний рецепт з оселедцем і яблуком.

Фото: YouTube

Приготування: всі овочі миємо. Капусту розрізаємо на чотири частини, після чого дрібнимо середніми шматочками. Буряк очищаємо та нарізаємо його кільцями. Часник також чистимо та ріжемо дрібними маленькими частинками. Те саме робимо і з морквою та селерою. Перець очищаємо від насіння і нарізаємо маленькими шматочками.

Для приготування маринаду в одному літрі води розмішуємо 2 столові ложки солі та одну столову ложку цукру.

Наступний етап: починаємо викладати наші інгредієнти шарами. Для цього беремо глибоку - бажану скляну – ємність. Викладаємо спочатку нарізаний кільцями буряк, далі додаємо кілька шматочків перцю та часнику, зверху також кладемо капусту та моркву. Повторюємо: кладемо буряк, перець, часник та моркву, перекладаємо все капустою. Не забуваємо додати спеції. Так робимо до тих пір, поки в нас не закінчаться інгредієнти.

Читайте на тему: Канелоні – великі макарони-трубочки, які готують із фаршем: найпростіший рецепт страви.

Наприкінці все заливаємо нашим маринадом, зверху кладемо тарілочку та ставимо щось для ваги – наприклад, банку з водою. Це потрібно для того, щоб суміш змогла утрамбувалася та дати максимум смаку.

У такому вигляді крижавки тримаємо 3 дні за кімнатної температури, після цього - ще на 4 дні відправляємо їх до холодильника. Коли вказаний час минув, дістаємо нашу страву та куштуємо. Смачного!

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні