На початку жовтня традиційно збирають великий урожай гарбуза, з якого можна приготувати багато цікавих та смачних страв. Наприклад, прості та швидкі гарбузові оладки, ароматну кашу в духовці або ж кекси з гарбузом та яблуком. theLime підібрав також простий рецепт консервації з цього овоча на зиму, яка за смаком виходить як манго.
Читайте також: Що приготувати з айви на зиму: рецепт смачного та ароматного варення.
Інгредієнти: гарбуз (1 кг), апельсин (1 шт.), лимон (1 шт.), цукор (250 г), лимонна кислота (5 г).
Приготування:
Гарбуз промиваємо в проточній воді, очищаємо за допомогою овочечистки від шкірки. Потім розрізаємо на зручні скибочки та нарізаємо їх середніми кубиками. Викладаємо їх у глибоку миску.
Лимон і апельсин промиваємо, викладаємо в іншу глибоку ємність і заливаємо окропом. Залишаємо у такому вигляді на 1 хвилину. Потім нарізаємо цитрусові разом зі шкіркою акуратним кубиком.
Читайте також: Таку консервацію пробували не всі: як закрити на зиму мариновані кавуни у банках.
Змішуємо в глибокій мисці нарізані гарбуз, апельсин, лимон, додаємо цукор та лимонну кислоту. Ретельно перемішуємо, накриваємо та залишаємо при кімнатній температурі на 3-5 годин.
Тим часом підготуємо банки та кришки для варення. Для цього найбільше підходять маленькі баночки (0,5 л, 0,7 л). Промиваємо їх і стерилізуємо в духовці або мікрохвильовій печі. Кришки обдаємо окропом або ж кип'ятимо в каструлі з водою 5-7 хвилин.
Через зазначений проміжок часу розкладаємо шматочки гарбуза разом із лимоном та апельсином у стерилізовані банки, накриваємо кришками.
Стерилізуємо заготівлю: ставимо на плиту велику каструлю, на дно якої кладемо рушник або марлю, складену в декілька шарів. Викладаємо в неї банки, заливаємо їх водою по плічка. Стерилізуємо на середньому вогні приблизно 30 хвилин після закипання води. Потім герметично закриваємо кришками і чекаємо, поки заготовка повністю охолоне.
Смачний десерт із гарбуза, який на смак нагадує манго, готовий.
- Читайте також на theLime рецепт варення з гіркого перцю.
Цікаві новини для вас:
- Вівсяне печиво з бананом не потребує цукру: як приготувати його за рецептом Ольги Сумської.
- Цей рецепт болгарського перцю люблять за простоту: як приготувати його на зиму.
- Торт "Карпатка" із кремом називають великим еклером: як його приготувати.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.