Лайм

"Манго" з гарбуза – хітовий рецепт сезону: як приготувати смачний десерт на зиму

Поекспериментуйте на дозвіллі

На початку жовтня традиційно збирають великий урожай гарбуза, з якого можна приготувати багато цікавих та смачних страв. Наприклад, прості та швидкі гарбузові оладки, ароматну кашу в духовці або ж кекси з гарбузом та яблуком. theLime підібрав також простий рецепт консервації з цього овоча на зиму, яка за смаком виходить як манго.

Читайте також: Що приготувати з айви на зиму: рецепт смачного та ароматного варення.

Фото: instagram.com/jane_kriuchkova

Інгредієнти: гарбуз (1 кг), апельсин (1 шт.), лимон (1 шт.), цукор (250 г), лимонна кислота (5 г).

Приготування:

Гарбуз промиваємо в проточній воді, очищаємо за допомогою овочечистки від шкірки. Потім розрізаємо на зручні скибочки та нарізаємо їх середніми кубиками. Викладаємо їх у глибоку миску.

Лимон і апельсин промиваємо, викладаємо в іншу глибоку ємність і заливаємо окропом. Залишаємо у такому вигляді на 1 хвилину. Потім нарізаємо цитрусові разом зі шкіркою акуратним кубиком.

Читайте також: Таку консервацію пробували не всі: як закрити на зиму мариновані кавуни у банках.

Змішуємо в глибокій мисці нарізані гарбуз, апельсин, лимон, додаємо цукор та лимонну кислоту. Ретельно перемішуємо, накриваємо та залишаємо при кімнатній температурі на 3-5 годин.

Тим часом підготуємо банки та кришки для варення. Для цього найбільше підходять маленькі баночки (0,5 л, 0,7 л). Промиваємо їх і стерилізуємо в духовці або мікрохвильовій печі. Кришки обдаємо окропом або ж кип'ятимо в каструлі з водою 5-7 хвилин.

Через зазначений проміжок часу розкладаємо шматочки гарбуза разом із лимоном та апельсином у стерилізовані банки, накриваємо кришками.

Стерилізуємо заготівлю: ставимо на плиту велику каструлю, на дно якої кладемо рушник або марлю, складену в декілька шарів. Викладаємо в неї банки, заливаємо їх водою по плічка. Стерилізуємо на середньому вогні приблизно 30 хвилин після закипання води. Потім герметично закриваємо кришками і чекаємо, поки заготовка повністю охолоне.

Смачний десерт із гарбуза, який на смак нагадує манго, готовий.

Цікаві новини для вас:

  1. Вівсяне печиво з бананом не потребує цукру: як приготувати його за рецептом Ольги Сумської.
  2. Цей рецепт болгарського перцю люблять за простоту: як приготувати його на зиму.
  3. Торт "Карпатка" із кремом називають великим еклером: як його приготувати.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні