Лайм

Ніжний гарбузовий пиріг замінить шарлотку в осінній сезон: рецепт приготування

Рецепт для тих, хто не знає, що приготувати з гарбуза

Восени популярністю у господинь користуються страви з гарбуза, зокрема випічка. З цього яскравого осіннього овоча печуть хліб та роблять пироги. theLime підібрав для вас рецепт гарбузового пирога, приготування якого багатьом нагадає шарлотку - найпростіший солодкий пиріг.

Інгредієнти: гарбуз (800 г), цукор (200 г), яйця (4 шт.), молоко (200 мл), вершкове масло (100 г), розпушувач (18 г) ванільний цукор (1 пачка), цедра апельсина (0 ,5 шт.), борошно (230 г), куркума (0,5 ч.л.).

Читайте також: Якщо вдома є груші, варто приготувати смачний варіант шарлотки: рецепт пирога.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Гарбуз промийте, очистіть шкірку і наріжте тонкими пластинками.

У глибоку миску вбийте яйця і збийте міксером із цукром та ванільним цукром. Має вийти світла пишна маса. Влийте молоко та перемішайте міксером на низьких обертах.

Додайте апельсинову цедру, борошно, розпушувач та куркуму. Вершкове масло розтопіть і влийте в тісто. Перемішайте, доки маса не стане однорідною. Консистенція тіста має бути як на млинці.

Читайте також: Проста та швидка випічка до чаю: як приготувати морквяний пиріг з доступних інгредієнтів.

Додайте гарбуз і акуратно перемішайте, щоб усі пластинки покрилися тістом.

Форму для випікання застеліть пергаментним папером і перекладіть гарбузову масу.

Випікайте при температурі 180 градусів приблизно 50 хвилин. Час залежить від особливостей духовки.

За бажанням готовий пиріг з гарбуза посипте цукровою пудрою та корицею. Гарбузовий пиріг виходить яскравий, ніжний та дуже запашний.

Раніше ми ділилися незвичайним рецептом гарбузової каші в духовці: оцінять навіть ті, хто її не любить.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні