Лайм

Сливовий пиріг з газети "Нью-Йорк Таймс" - рецепт, який став легендою

Поекспериментуйте на дозвіллі

Багато хто не любить прохолодну та дощову осінь. А щоб скрасити цю пору року, можна приготувати щось смачне чи спекти пиріг. Наприклад, соковитий сливовий штрудель чи легендарний пиріг із газети "Нью-Йорк Таймс". theLime вирішив докладніше розповісти і поділитися простим рецептом останнього.

Читайте також: Сливовий пиріг з крихтою – смачна заміна класичному "тертому": як його готувати.

Цей рецепт приблизно 30 років тому вигадала кулінарна оглядачка "Нью-Йорк Таймс" Маріан Буррос. Газета публікувала рецепт Plum Torte кожного вересня з 1983 по 1989 рік, поки редактори не вирішили, що цього достатньо. Рецепт востаннє надрукували 1989 року.

Рецепт був надрукований більшим шрифтом, ніж зазвичай, з переривчастою лінією навколо, щоб стимулювати людей вирізати його та повісити, наприклад, на холодильник. Проте редакцію закидали гнівними листами – як редактори наважилися припинити друкувати рецепт найпопулярнішого пирога у світі? Сьогодні цей рецепт легко можна знайти на сайті New York Times.

Фото: pinterest.com

Інгредієнти: цукор (1 склянка), вершкове масло (113 г), борошно (1 склянка), розпушувач (1 ч. л.), сіль (щіпка), яйця (2 шт.), сливи без кісточок (12 шт.) .

Інгредієнти для посипання: цукор (2 ст. л.), кориця (1 ч. л.).

Приготування:

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С.

Збиваємо в глибокій мисці за допомогою міксера цукор та розм'якшене вершкове масло.

Потім додаємо яйця і знову збиваємо.

Слідом вводимо просіяне через сито борошно, розпушувач, сіль, знову акуратно збиваємо. Тісто має вийти густим та пружним.

Читайте також: Плачинда – простий закритий пиріг з начинкою: як приготувати його з гарбузом.

Сливи заздалегідь промиваємо, витягуємо з них кісточки, поділяємо на половинки.

Викладаємо тісто у форму для випікання. Зверху кладемо половинки слив, внутрішньою стороною нагору.

Посипаємо сливовий пиріг сумішшю цукру та кориці.

Ставимо в розігріту духовку і випікаємо приблизно 45 хвилин, потім дістаємо і чекаємо, поки він трохи охолоне. Розрізаємо на порційні шматочки.

Подавати пиріг зі сливами можна з кулькою морозива.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. В калині багато вітамінів та користі: як приготувати її на зиму із цукром.
  2. Канелоні – великі макарони-трубочки, які готують із фаршем: найпростіший рецепт страви.
  3. Як приготувати гострі баклажани на зиму: популярний рецепт по-грузинськи.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні