Багато хто не любить прохолодну та дощову осінь. А щоб скрасити цю пору року, можна приготувати щось смачне чи спекти пиріг. Наприклад, соковитий сливовий штрудель чи легендарний пиріг із газети "Нью-Йорк Таймс". theLime вирішив докладніше розповісти і поділитися простим рецептом останнього.
Читайте також: Сливовий пиріг з крихтою – смачна заміна класичному "тертому": як його готувати.
Цей рецепт приблизно 30 років тому вигадала кулінарна оглядачка "Нью-Йорк Таймс" Маріан Буррос. Газета публікувала рецепт Plum Torte кожного вересня з 1983 по 1989 рік, поки редактори не вирішили, що цього достатньо. Рецепт востаннє надрукували 1989 року.
Рецепт був надрукований більшим шрифтом, ніж зазвичай, з переривчастою лінією навколо, щоб стимулювати людей вирізати його та повісити, наприклад, на холодильник. Проте редакцію закидали гнівними листами – як редактори наважилися припинити друкувати рецепт найпопулярнішого пирога у світі? Сьогодні цей рецепт легко можна знайти на сайті New York Times.
Інгредієнти: цукор (1 склянка), вершкове масло (113 г), борошно (1 склянка), розпушувач (1 ч. л.), сіль (щіпка), яйця (2 шт.), сливи без кісточок (12 шт.) .
Інгредієнти для посипання: цукор (2 ст. л.), кориця (1 ч. л.).
Приготування:
Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С.
Збиваємо в глибокій мисці за допомогою міксера цукор та розм'якшене вершкове масло.
Потім додаємо яйця і знову збиваємо.
Слідом вводимо просіяне через сито борошно, розпушувач, сіль, знову акуратно збиваємо. Тісто має вийти густим та пружним.
Читайте також: Плачинда – простий закритий пиріг з начинкою: як приготувати його з гарбузом.
Сливи заздалегідь промиваємо, витягуємо з них кісточки, поділяємо на половинки.
Викладаємо тісто у форму для випікання. Зверху кладемо половинки слив, внутрішньою стороною нагору.
Посипаємо сливовий пиріг сумішшю цукру та кориці.
Ставимо в розігріту духовку і випікаємо приблизно 45 хвилин, потім дістаємо і чекаємо, поки він трохи охолоне. Розрізаємо на порційні шматочки.
Подавати пиріг зі сливами можна з кулькою морозива.
- Читайте також на theLime, який пиріг замінить шарлотку в осінній сезон.
Цікаві новини для вас:
- В калині багато вітамінів та користі: як приготувати її на зиму із цукром.
- Канелоні – великі макарони-трубочки, які готують із фаршем: найпростіший рецепт страви.
- Як приготувати гострі баклажани на зиму: популярний рецепт по-грузинськи.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.