Лайм

Як вивести запах секонд-хенду з одягу: лайфхак для прання з оцтом і содою

Скористайтесь нескладними порадами

Іноді трапляється так, що у процесі прання важко позбутися плям чи, наприклад, стійкого запаху - якщо речі не нові, а з секонд-хенду. Далі ми розповімо про те, як прибрати неприємні аромати та чим обробляють ношений одяг перед тим, як він потрапить до рук покупця.

Перед тим як потрапити до магазину, на б/у одяг наносять спеціальну дезінфікуючу речовину – формальдегід, після чого він упаковується і їде в призначену країну. За словами лікарів, ця речовина не є небезпечною і її можна прирівняти до будь-якого антиперспіранту. Однак важливо пам'ятати, що одяг із секонд-хенду потрібно обов'язково прати, щоб запобігти появі алергічних реакцій.

Читайте також: Як відіпрати плями від трави на одязі: топ-5 лайфхаків, щоб не залишилося і сліду.

Фото: unsplash.com

Спосіб з оцтом і содою

Для приготування дієвого розчину візьміть 100 мл оцту, 10 л гарячої води та 50 г соди. У воді розчиніть оцет і соду, замочіть речі на 8 годин або на ніч (чим сильніший запах, тим більше потрібно часу). Після того як потрібний час минув, одяг потрібно прополоскати та випрати як зазвичай. Ця проста маніпуляція допоможе легко прибрати запах секонду і позбавить потреби у повторному пранні.

Спосіб з аміаком

Також можете скористатися ще одним методом - використати аміак. Він відмінно справляється з ароматом формальдегіду, навіть у випадку, коли той в'ївся в тканину. Потрібно близько 10 мл 5% нашатирю, який потрібно налити в 5 л гарячої води.

Читайте на тему: Як почистити матрац від плям: прості способи, які знають не всі.

Якщо перете речі з натуральної тканини, їх потрібно замочити на годину, синтетику залиште на 6 годин. Головна рекомендація, про яку варто пам'ятати, - це те, що не слід поєднувати різні матеріали і кольори між собою, бо це може призвести до пошкодження одягу. Після того як час потрібний пройшов, прополощіть речі як зазвичай та відправте сушитись.

Фото: unsplash.com

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Даша Квіткова показала, як носити леопардові штани – гарячий тренд сезону

Блогерка Даша Квіткова продемонструвала в мережі стильний лук із трендовим леопардовим принтом на штанах та піджаком оверсайз

Як врятувати редиску від хрестоцвітної блішки: народні методи

Чим небезпечна для редиски хрестоцвітна блішка, як її можна позбутися за допомогою деревного попелу, тютюнового пилу, порошку пижми

Замість оладок: рецепт хрустких вафель з кабачків, які можна приготувати на сніданок

Як у домашніх умовах зробити вафлі з кабачка з сиром та твердим сиром, щоб урізноманітнити меню своєї родини на сніданок