Тушкована капуста може бути повноцінною стравою, чудовим гарніром до м'яса або курки, а також служити начинкою для приготування пиріжків або вареників. Її тушкують із сосисками, додають квасолю і навіть закривають у банках. theLime підібрав для вас простий рецепт тушкованої капусти на зиму, яку варто приготувати в сезон.
Читайте також: Як приготувати вдома м'які пиріжки з капустою: рецепт і поради з тіста.
Інгредієнти: капуста (5 кг), морква (1 кг), цибуля ріпчаста (1 кг), сіль (2 ст.л.), цукор (150 г), оцет (300 г), олія (0,5 л).
Приготування:
На першому етапі підготуйте усі овочі. Капусту нашаткуйте. Перекладіть у велику каструлю або миску, в якій будете тушкувати овочі. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями. Моркву очистіть та натріть на великій тертці.
У ємність з капустою перекладіть цибулю та моркву. Всипте сіль та цукор. Влийте оцет і олію.
Далі візьміть ложку з довгою ручкою та добре перемішайте всі інгредієнти. Залишіть на дві години, щоб капуста пустила сік.
Потім капусту з овочами поставте на плиту та доведіть до кипіння. Після цього тушкуйте 40 хвилин.
Гарячу тушковану капусту відразу розкладіть по чистим стерилізованим банкам. Добре утрамбуйте. Закатайте кришками, які наперед теж потрібно простерилізувати.
Читайте також: Тушкована капуста вийде ніжною, якщо приготувати її з додаванням сметани: простий рецепт.
Все, тушкована капуста на зиму готова. З цієї кількості інгредієнтів вийде 12 півлітрових банок.
Банки укутайте теплим пледом і залиште так до повного остигання. Перевертати не треба. Остиглі банки з капустою поставте в темне прохолодне місце для тривалого зберігання.
Раніше ми розповідали, що швидко приготувати квашену капусту допоможе теплий маринад: буде готова за 24 години.