Лайм

Швидкий рецепт з перцем чилі: Клопотенко показав, як готувати гостру квашену капусту

Поекспериментуйте з улюбленою стравою

Квашена капуста одна з найкорисніших сезонних страв, яка легко готується і може довго зберігатися. І якщо ви вже робили квашену капусту в теплому маринаді або салат вінегрет з нею, цього разу приготуйте її з перцем чилі. theLime підібрав простий рецепт.

Рецептом гострої квашеної капусти поділився український кулінарний експерт та шеф-кухар Євген Клопотенко у своїй програмі "Пекельні борошна".

Читайте також: Як приготувати квашену капусту з буряком: швидкий рецепт Пелюстки.

Фото: instagram.com/oksana_dorosh_rezeptu

Інгредієнти: білокачанна капуста (2 кг), морква (1 кг), перець чилі (2 шт.), вода (1,5 л), сіль (2 ст. л.).

Приготування:

Капусту промиваємо в проточній воді, знімаємо кілька верхніх листочків, шаткуємо дрібно.

Моркву промиваємо, очищаємо та тремо на дрібній терці. Змішуємо моркву з білокачанною капустою, сюди ж додаємо подрібнений перець чилі.

Читайте також: Топ-6 кулінарних лайфхаків, щоб квашена капуста була хрусткою.

Потім підігріваємо в каструлі чисту відфільтровану воду, до неї додаємо сіль і ретельно перемішуємо, щоб розчинилися всі кристали. Заливаємо капусту з морквою та перцем чилі. Перемішуємо та розкладаємо закуску в заздалегідь підготовлені чисті банки.

Залишаємо в теплому місці на 12-24 години, потім квашену капусту можна куштувати.

Цікаві новини для вас:

  1. Салат з мівіни - найшвидша страва для втамування голоду: варіанти його приготування.
  2. Паста Амосова – зміцнююча суміш із сухофруктів: як приготувати її в домашніх умовах.
  3. Найпростіший рецепт на зиму: як приготувати кисло-солодкий маринований перець.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні