Квашена капуста – одна з найкорисніших сезонних страв, яка легко готується і може довго зберігатися. І якщо ви вже робили квашену капусту в теплому маринаді або салат вінегрет з нею, цього разу приготуйте її з перцем чилі. theLime підібрав простий рецепт.
Рецептом гострої квашеної капусти поділився український кулінарний експерт та шеф-кухар Євген Клопотенко у своїй програмі "Пекельні борошна".
Читайте також: Як приготувати квашену капусту з буряком: швидкий рецепт Пелюстки.
Інгредієнти: білокачанна капуста (2 кг), морква (1 кг), перець чилі (2 шт.), вода (1,5 л), сіль (2 ст. л.).
Приготування:
Капусту промиваємо в проточній воді, знімаємо кілька верхніх листочків, шаткуємо дрібно.
Моркву промиваємо, очищаємо та тремо на дрібній терці. Змішуємо моркву з білокачанною капустою, сюди ж додаємо подрібнений перець чилі.
Читайте також: Топ-6 кулінарних лайфхаків, щоб квашена капуста була хрусткою.
Потім підігріваємо в каструлі чисту відфільтровану воду, до неї додаємо сіль і ретельно перемішуємо, щоб розчинилися всі кристали. Заливаємо капусту з морквою та перцем чилі. Перемішуємо та розкладаємо закуску в заздалегідь підготовлені чисті банки.
Залишаємо в теплому місці на 12-24 години, потім квашену капусту можна куштувати.
- Раніше ми розповіли, як приготувати квашену тушковану капусту з квасолею.
- Читайте також на theLime, як збільшити термін зберігання квашеної капусти, щоб довше не псувалася.
Цікаві новини для вас:
- Салат з мівіни - найшвидша страва для втамування голоду: варіанти його приготування.
- Паста Амосова – зміцнююча суміш із сухофруктів: як приготувати її в домашніх умовах.
- Найпростіший рецепт на зиму: як приготувати кисло-солодкий маринований перець.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.