Лайм

Як підсушити сирий підвал швидко і без ремонту: допоможуть народні методи

Щоб овочі довго зберігалися і не гнили у погребі, важливо підтримувати там стабільну прохолодну температуру (2-5 °C) та сухість. Однак не завжди є можливість вчасно підремонтувати овочесховище, і вже в холодну пору року багато господарів помічають у ньому надмірну вологість.

Читайте також: У піску, на картоплі, у глині: як зберігати буряки, щоб долежали до самої весни.

Фото: Getty Images

Існують прості способи осушити підвальне приміщення без капітального ремонту. Зробити це можна навіть дощовою осінню або морозною зимою.

Якщо на підлозі льоху утворюються калюжі, доречно засипати його гравієм або піском. Достатня товщина такого прошарку – близько 10 см.

Наберіть у скляні банки хлористий кальцій та розставте їх біля стін погребу на добу. Засіб вбере вологу, після чого його можна просушити та використати повторно. Щоб просушити хлористий кальцій, його прожарюють на сковороді.

Допоможе знизити вологість у льоху глиняна цегла. Спочатку цеглини нагрівають у вогнищі, після чого розставляють у кутах приміщення. У процесі остигання вони поглинатимуть вологу, але щоб ефект був помітним, процедуру доведеться повторити кілька разів.

Читайте також: Як зберігати врожай овочів у квартирі: поради, щоб запаси довго не псувалися.

Якщо в льоху чи підвалі мокріють стіни, захистити їх від плісняви можна за допомогою розчину борної кислоти. 20 мл речовини розчиняють в 1 л води, після чого протирають стіни та стелю. Також можна обробити їх п'ятивідсотковим розчином мідного купоросу (така концентрація підходить саме для цегли).

Щоб захистити овочі від псування у сирому підвалі, правильно їх зберігайте. Коренеплоди можна розмістити в ящика із сухим піском або дерев'яною стружкою. Капусту можна підвішувати в сітках, щоб вона не торкалася інших овочів, або закладати в ящики і припудрювати крейдою.

Раніше ми ділилися лайфхаками для усунення конденсату на вікнах.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Чому шкаралупу від освячених у церкві яєць не можна викидати, а також куди її можна закопати і як використовувати як добриво  

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою 

Як зробити густу і красиву помадку для паски: рецепт із маршмелоу

Як у домашніх умовах приготувати смачну глазур із зефіру маршмелоу, щоб швидко прикрасити домашні паски перед світлою неділею