Лайм

Сметанник - один із найпростіших домашніх тортів: як його приготувати

Візьміть на замітку цей рецепт

Осінь - період запашної домашньої випічки, тому час поповнити кулінарну скарбничку ще одним смачним рецептом. Якщо ви вже готували ніжний гарбузовий пиріг, побалуйте домочадців Сметанником. Це один з найпростіших домашніх тортів, який поєднує пухкі двокольорові коржі та ніжний сметанний крем.

Читайте також: Сливовий пиріг з крихтою – смачна заміна класичному "тертому": як його готувати.

Фото: YouTube

Інгредієнти для білого тіста: яйця (2 шт.), цукор (150 г), сметана (150 г), вершкове масло (100 г), ванільний цукор (1 пакетик), розпушувач (10 г), борошно (220 г), сіль (щіпка), куркума (1/3 ч.л.).

Інгредієнти для шоколадного тіста: яйця (2 шт.), цукор (150 г), сметана (150 г), вершкове масло (100 г), какао (50 г), розпушувач (10 г), борошно (160 г), сіль (щіпка).

Інгредієнти для крему: жирна сметана (500 г), цукрова пудра (60 г), ванільний цукор (1 пакетик), загущувач для вершків.

Приготування:

У глибоку миску вбийте два яйця, додайте щіпку солі та цукор. Збийте міксером до утворення пухкої білої маси. Далі всипте ванільний цукор, м'яке масло і знову збийте до однорідної консистенції. Додайте сметану і перемішайте міксером.

Борошно з'єднайте з розпушувачем і введіть частинами в миску з яєчною сумішшю, використовуючи сито. Наприкінці додайте куркуму та замісіть тісто. Акуратно викладіть тісто у форму для випікання, застелену пергаментом, і поставте в розігріту духовку. Випікайте білий корж при температурі 180 градусів 20-25 хвилин.

Читайте також: Проста і швидка випічка до чаю: як приготувати морквяний пиріг з доступних інгредієнтів.

Тим часом приготуйте шоколадний корж. У чисту миску вбийте яйця, додайте сіль, цукор і збийте міксером до білої маси. Додайте масло і перемішайте вінчиками на низькій швидкості. Потім додайте сметану і знову перемішайте.

Борошно і какао просійте в окрему миску, з'єднайте з розпушувачем. Висипте частинами в миску та замісіть тісто. Викладіть тісто в чисту форму для випікання, випікайте 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.

З остиглих коржів зріжте опуклу верхівку, щоб підрівняти верх. Коржі розріжте на дві частини. Зрізані залишки подрібніть у крихту.

Приготуйте крем. З'єднайте сметану з цукровою пудрою та ванільним цукром. Перемішайте вінчиком, додайте загущувач для вершків.

Зберіть торт. На темний корж викладіть трохи крему та розподіліть по всій поверхні. Далі викладіть білий корж та зверху крем. Повторіть цей процес з усіма коржами, чергуючи кольори.

Боки змастіть кремом, верхівку та боки присипте крихтою. Все, торт Сметанник готовий. Поставте в холодильник просочитись і можна подавати до столу.

Раніше ми розповідали, як приготувати бісквітний торт Зебра на кефірі: найпростіший рецепт.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Знають, як зберегти кохання: ці знаки Зодіаку будують стосунки на відстані

Представники яких знаків Зодіаку не бояться труднощів та зможуть зберегти вогонь кохання, незважаючи на те, що знаходяться далеко  

Окрошка втамує спрагу і голод: найсмачніший рецепт літньої страви

Як у домашніх умовах приготувати освіжаючу окрошку на кефірі та сметані, щоб урізноманітнити меню своєї родини холодним супом  

Як зрозуміти, чого не вистачає капусті: поради і ефективні добрива

Як визначити нестачу тієї чи іншої речовини для правильного росту та розвитку капусти, а також як часто її необхідно поливати