Лайм

Скільки варити опеньки і як смачно приготувати їх на зиму: рецепт вдалого маринаду

Закрити їх зможе навіть господиня-початківець

Осінь для багатьох асоціюється з довгими прогулянками в лісі і, звичайно ж, із сезоном тихого полювання – тобто збиранням грибів. І якщо ви знаєте, які гриби можна збирати, а також як їх сушити, візьміть собі на замітку, скільки варити опеньки. theLime ділиться простим рецептом маринованих грибів.

Читайте також: Прості рецепти грибної ікри на будь-який смак: таку консервацію миттєво з'їдять узимку.

Фото: instagram.com/tomatinca

Інгредієнти: гриби опеньки (5 кг).

Інгредієнти для маринаду: лавровий лист (5 шт.), перець горошком (30 шт.), гвоздика (5 шт.), оцет (6-7 ст. л.), сіль (5 ст. л. з гіркою).

Приготування:

Опеньки ретельно перебираємо, промиваємо, викладаємо в каструлю і заливаємо водою.

Ставимо на плиту, доводимо до кипіння і проварюємо приблизно 5 хвилин, періодично знімаючи піну.

Зливаємо воду і відкидаємо гриби на друшляк.

Знову заливаємо гриби водою (на 5 кг грибів потрібно 5 л), доводимо до кипіння та проварюємо 30 хвилин.

Читайте також: Як приготувати запашні та смачні опеньки у сметані: простий рецепт з відео.

Через зазначений проміжок часу в каструлю з грибами додаємо інгредієнти для маринаду: перець горошком, гвоздику, лавровий лист, сіль і оцет. Проварюємо все разом ще 10 хвилин.

Заздалегідь підготуємо банки та кришки: промиваємо їх у проточній воді з миючим засобом або харчовою содою, потім стерилізуємо. Зробити це можна в мікрохвильовій печі, мультиварці, каструлі або в духовці. Кришки кип'ятимо у воді близько 10 хвилин або просто обдаємо окропом.

У чисті банки викладаємо зварені опеньки та заливаємо гарячим маринадом. Закочуємо або герметично закриваємо кришками і перевертаємо догори дном. Чекаємо, поки заготовки охолонуть, і прибираємо їх у погріб чи підвал.

Цікаві новини для вас:

  1. Салака з овочами – найпопулярніший рецепт сезону: як приготувати її на зиму.
  2. Тонке тісто та багато начинки: як приготувати домашні мініпіци в духовці.
  3. Рецепт смажених пиріжків на картопляному відварі, які виходять дуже пишними та смачними.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні