Лайм

Як покращити смак магазинних пельменів: кулінарні лайфхаки, які знають не всі

Як їх правильно варити, готувати на парі, а також смажити

Кожна господиня має свої лайфхаки для приготування різноманітних страв. І якщо ви вже знаєте, чому не виходить тісто для домашніх пельменів, візьміть собі на замітку прості поради, як покращити смак магазинних. theLime вирішив докладніше розповісти вам, як їх правильно варити, готувати на парі та смажити.

Читайте також: Швидка страва на обід: як приготувати смачний суп з пельменями.

Як правильно варити заморожені пельмені?

Заморожені пельмені не потрібно попередньо розморожувати.

Беремо велику каструлю і наливаємо у неї воду – достатньо половини ємності. Ставимо на вогонь і чекаємо, поки вона закипить. Додаємо сіль, лавровий лист, кілька горошин перцю, за бажанням куркуму, щоб надати бульйону апетитного кольору.

Коли вода закипить, висипаємо в каструлю пельмені, помішуємо, чекаємо, поки вони спливуть, потім тонкою цівкою вливаємо склянку холодної води. Після повторного закипання варимо ще 4-5 хвилин. Холодна вода дозволить розкритися всім смаковим якостям тіста, воно відмінно провариться, стане м'яким та повітряним.

Фото: pixabay.com

Як приготувати пельмені на парі?

Великі пельмені або, як їх ще називають, манти, хінкалі краще готувати на парі – у воді вони часто або розварюються, або залишаються сирими.

У каструлю з окропом кладемо перець горошком і лавровий лист, зверху ставимо спеціальну ємність з отворами або друшляк, змащуємо його вершковим маслом і викладаємо пельмені. Накриваємо великою кришкою. Готувати пельмені на парі потрібно близько півгодини.

Фото: pixabay.com

Читайте також: Добре ліпиться та вариться: як приготувати заварне тісто для пельменів та вареників.

Як посмажити пельмені?

Розігріваємо сковороду, наливаємо трохи рослинної олії та на вогні трохи більше середнього підсмажуємо пельмені з двох сторін. У процесі приготування їх потрібно посолити і додати спеції. Потім наливаємо в сковороду стільки води, щоб вона покрила дно приблизно на 0,5 см. Чекаємо, поки вода випарується, потім знімаємо пельмені з вогню.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Що таке мусака і як приготувати цю смачну страву з баклажанів: традиційний рецепт.
  2. Шеф-кухар порадила, як зберігати яйця, щоб вони довше залишалися свіжими.
  3. Як приготувати пастуший пиріг з фаршем та овочами – ідеальну страву для ситної вечері.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні